4 כוסות (800 מ"ל) ציר עוף (או מרק שהוכן מאבקת בויון)
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל שחור
להגשה:
1 כף עלי טימין טריים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
שמן זית לזילוף
אופן ההכנה
מכינים את שיני השום: מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (190 מעלות צלזיוס), עוטפים את שיני השום ברדיד אלומיניום, ואופים כ-15 דקות. מצננים קצת, מסירים את האלומיניום, וקולפים.
למרק: צולים בסיר ללא שומן את נתחי חזה האווז, משני הצדדים, עד שהם משחימים קצת. מוסיפים לסיר את שמן הזית, ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את האפונה, עלי הדפנה וציר העוף, ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כשעה. מוציאים את האווז ועלי הדפנה מהסיר, מוסיפים את שיני השום, ומתבלים בכמון, מלח ופלפל שחור. מעבירים את המרק לבלנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי: סמיך אך לא עיסתי מדי.
ההגשה: יוצקים את המרק לצלחות הגשה, מעטרים כל צלחת בפטרוזיליה וטימין ומזלפים מלמעלה מעט שמן זית.