ynet - מילפיי עם אגסים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  מילפיי עם אגסים / מיכל לוי-אלחלל

שמן הצרפתי של שכבות הבצק העלים הדקיקות ומלאות האוויר הממולאות בקרם וניל הוא "אלף העלים" (MILLEFUILLES). אנחנו משום מה, משתמשים בשם הגרמני "קרם שניט". הנה גרסה מעניינת למתכון הקלאסי. חשוב להגיש את העוגה טרייה. כי היא נשמרת יום אחד בלבד.

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

ציון גולשים:  (7 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
5 אגסים קלופים
1 ק"ג בצק עלים
1/4 כוס אבקת סוכר
לסירופ:
1 ליטר מים
1.5 כוסות סוכר
1 מקל קינמון
2 כוסות חלב
5 חלמונים
3/4 כוס סוכר
4 כפות קמח
4 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 מכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מחממים בסיר את מרכיבי הסירופ עד שהסוכר נמס, מוסיפים את האגסים ומבשלים עד שהם מתרככים. מסירים מהלהבה ומצננים בתוך הסירופ. חוצים את האגסים לאורכם, מסלקים את הגרעינים וחותכים לאורך פרוסות דקות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  3. מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ, באורך כ 30 ס"מ וברוחב כ 18 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה משומנת ואופים כ 15 דקות. מוציאם מהתנור, מפזרים מלמעלה את אבקת הסוכר ואופים עוד 3 דקות.
  4. מכינים את הקרם: מרתיחים את החלב בסיר בינוני. שמים בקערה את החלמונים, הסוכר, הקמח והקורנפלור וטורפים עד שמתקבל מרקם אחיד. מוסיפים בזהירות את החלב הרותח ומערבבים בעדינות. מחזירים את הבלילה לסיר, ומוסיפים את תמצית הוניל ומבשלים תוך כדי הקצפה, עד שהבלילה מגיעה לרתיחה ומסמיכה. מעבירים למכל פלסטיק, מכסים בניילון נצמד (כדי למנוע היווצרות קרום) ומקררים כחצי שעה במקרר. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומבליעים בעדינות בקרם.
  5. מרכיבים את העוגה: חותכים את הבצק האפוי לשלושה פסים מלבניים בגודל שווה. מניחים מלבן אחד על משטח העבודה, מורחים עליו מחצית מהקרם (שכבה בעובי כ 2 ס"מ) ומסדרים מעליו מחצית מכמות האגסים. מניחים מלבן בצק נוסף, מורחים עליו את שארית הקרם ומסדרים מלמעלה את שארית האגסים. מכסים במלבן הבצק האחרון ובוזקים עליו אבקת סוכר. חותכים ל 8 מנות ומגישים.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©