הסופגנייה המרוקנית, שמתייחדת בכך שהיא לא מכילה סוכר, ומקבלת את מתיקותה אך ורק מן הציפוי שלה. החומרים מספיקים ל 30 ספינז'.
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(96 מדרגים)
חומרים (30 מנות)
1 ק"ג קמח
60 גרם שמרים
1 כפית מלח
2.5 כוסות מים פושרים
לטיגון:
1 ליטר שמן קנולה
לציפוי:
1 כוס סוכר או 1/2 כוס דבש ו 50 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה
1. מערבבים את כל מרכיבי הבצק לעיסה דביקה ודלילה יחסית. מכסים במגבת מטבח לחה ומשהים לתפיחה בטמפרטורת החדר במשך לילה שלם.
2.למחרת לשים את הבצק כחמש דקות בידיים משומנות (כדי למנוע הדבקות). יוצרים מהבצק כדורים בקוטר כ-3 ס"מ, מחוררים במרכזם חור ומותחים בעזרת שתי אצבעות ליצירת טבעת.
3.מחממים שמן עמוק, ומטגנים את הטבעות עד להזהבה. במהלך הטיגון הספינז' מכפילות את נפחן, ולכן לא מומלץ לטגן יותר מ-6 יחידות במקביל. מוציאים בעזרת כף מחוררת, מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השמן ומצננים.
4.הציפוי: לאחר שהספינז' הצטננו, מפזרים עליהן סוכר לבן. אפשרות שנייה: מערבבים את החמאה עם הדבש, וטובלים את הספינז' בנוזל.