שוטפים את החבושים, חוצים לרוחב ומסלקים את הליבה בעזרת סכין קטנה וחדה. מניחים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ 15 דקות, עד שהחבושים מתרככים במקצת.
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
מוציאים את החבושים ממי הבישול בעזרת כף מחוררת ומסדרים בתבנית אפייה, כשהצד החתוך כלפי מעלה.
מערבבים בקערה את הסוכר, מיץ הלימון וכוס ממי הבישול. יוצקים על החבושים ואופים 40-45 דקות, עד שהם מתרככים ומקבלים גוון זהוב עמוק. מדי פעם, יוצקים על החבושים מעט מהסירופ שנוצר בתבנית במהלך האפייה . מצננים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
ממלאים את החבושים בפיסטוק ומחלקים למנות. מגישים עם מעט מהסירופ ועם כף גדושה קרם פרש לכל מנה.