1. קולפים את החצילים, ופורסים לפרוסות דקות לאורך (רצוי במנדולינה כדי לקבל פרוסות בעובי זהה). מניחים במסננת, מפזרים מלח גס ומשהים לשעה לפחות להגרת נוזלים.
2. שוטפים את פרוסות החציליםומייבשים, מניחים אותם בתבנית שרופדה בנייר אפיה, ולמרוח אותם בשמן הזית בעזרת מברשת.
3. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד להזהבה קלה. מוציאים ומקררים.
4. טורפים יחד את חומרי המלית.
5. מניחים פרוסת חצי לעל משטח עבודה, שמים כף כף מהמלית בקצה הרחב ומגלגלים לגלילה. מסדרים בתבנית חסינת חום בעלת דפנות גבוהות (מומלץ פיירקס).
6. טורפים את חומרי הרוטב, יוצקים על הגלילות בתבנית ואופים כ-10 דקות בחום של 180 מעלות עם כיסוי של נייר אלומיניום ו- 10 דקות נוספות ללא כיסוי.