מכינים את הריזוטו: ממיסים את החמאה במחבת כבדה, מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים תוך בחישה מעט מהיין הלבן ומערבבים עד שהנוזלים נספגים. ממשיכים להוסיף בהדרגה את היין, החלב והשמנת לסירוגין, מעט בכל פעם. התהליך כולו אורך כ 15 דקות, ויש לערבב כל הזמן. מוסיפים את הגבינה, מתבלים ומערבבים עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש ומצננים.
מניחים שלושה עלי תרד זה ליד זה ומעט בחפיפה על משטח יבש. מניחים כף מהריזוטו לרוחב העלים,, מקפלים את צדי העלה מעל המלית ומגלגלים לצורת "סיגר". מגלגלים כך את כל העלים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
הערה: אפשר להשתמש באותה מלית להכנת עלי גפן ממולאים.