אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
בשר
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
קציצות בטחינה וצנוברים
/ בני סיידא
המתכון מתוך
מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(46 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
650 גרם בשר בקר או טלה טרי, טחון (שריר, צוואר)
2 בצלים גדולים, מגוררים גס
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים טרופות
2 פרוסות לחם לבן לא טרי (ללא הקרום), שרויות במים וסחוטות
1 תפוח אדמה קטן, מגורר על מגררת דקה
מלח ופלפל פלפל שחור, טחון טרי
שמן לטיגון עמוק
לרוטב:
1.5 כוסות טחינה גולמית
1/4 כוס לימון סחוט
1.5-2 כוסות מים
מלח
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
100 גרם צנוברים
אופן ההכנה
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות, לשים היטב ומשהים לשעה לספיגת הטעמים. אם מכינים את התערובת מראש ושומרים במקרר, יש להוציאה מהמקרר כשעה לפני הטיגון.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק, מכינים קציצות מוארכות וקצת שטוחות ומטגנים עד להשחמה. מניחים בצד.
מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס).
שמים בקערה את הטחינה ומיץ הלימון. מערבבים ומוסיפים מים בכמות הדרושה ליצירת רוטב חלק וסמיך. מתבלים במלח. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
מסדרים את הקציצות בתבנית אפייה קטנה. יוצקים עליהן את הטחינה וזורים את הצנוברים. אופים 6-8 דקות, עד שהטחינה חמה. מגישים עם פיתות חמות.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©