ynet - טארט תפוחים הולנדי - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  טארט תפוחים הולנדי / הנס ברטלה

כלים: תבנית לפאי בקוטר כ 26 ס"מ משומנת

ציון גולשים:  (31 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
לבצק:
300 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, אבל עדיין קשה
150 גרם סוכר שני שליש כוס
1 ביצה
450 גרם קמח לבן
למלית:
700 גרם תפוחים מסוג גראנד, קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כף קליפת לימון מגוררת
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס קורנפלור
1/3 כוס צימוקים 50 גרם
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס פירורי ביסקוויטים או פירורי עוגה (לספיגת נוזלים)
1 ביצה טרופה בכפית מים
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: בקערת מערבל מקציפים את החמאה והסוכר בקצרה רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבלים רק עד שהוא נספג בתערובת. מאחדים לכדור בצק שטוח ומניחים לצינון במקרר כמה שעות.
  2. על משטח מקומח מעבדים את הבצק. מהדקים שני שליש מהבצק לתחתית ולדפנות התבנית בשכבה דקה ואחידה שומרים את השליש הנותר במקרר.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
  4. מכינים את המלית: בסיר רחב שמים את קוביות התפוחים, הסוכר, היין הלבן, קליפת הלימון והווניל. מביאים לאט לרתיחה מעל אש בינונית. מבשלים כמה דקות עד שהתפוחים מבושלים, אך לא רכים מדי.
  5. מסירים מהאש ומסננים את התפוחים במסננת מעל קערה בינונית. לתוך היין המסונן והחם מוסיפים את הקורנפלור, ומערבבים במהירות בעזרת מקצף, עד שמתקבלת תערובת חלקה. מסמיכים מעל אש נמוכה תוך עירבוב רצוף במקצף, עד שמתקבלת תערובת סמיכה צהבהבה, וחלקה.
  6. מוסיפים את הצימוקים והקינמון לתערובת התפוחים, ולאחר מכן מוסיפים את תערובת היין והקורנפלור. מצננים את התערובת בצד.
  7. מרכיבים את העוגה: מפזרים פירורי עוגה או פירורי ביקוויטים מעל לבצק שבתבנית. מפזרים את תערובת התפוחים מעל פירורי העוגה. מברישים את השוליים בביצה טרופה.
  8. מרדדים את הבצק שנשאר לעובי חצי ס"מ. חותכים
    רצועות בעובי 2 ס"מ. מניחים כמה רצועות מעל לתפוחים בעזרת מרית מתכת או סכין ארוכות, ומניחים עוד כמה רצועות באלכסון לעיצוב רשת שתי וערב.
  9. מברישים שוב בביצה ואופים כ30- דקות עד שהפאי אפוי וזהוב. מצננים על רשת.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©