ynet - פאי נקטרינות ואוכמניות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  פאי נקטרינות ואוכמניות / רוני ונציה

פאי קיצי נהדר עם נקטרינות חמצמצות וכתומות, בצבעי להבה, המתחברות מצוין עם אוכמניות סגולות ומתוקות. שילוב של 2 פירות שונים בצורה, בצבע, בטעם ובמראה מאד מקובל בכל סוגי הפאי והטארטים, בגלל היופי והחיות המתקבלים בזכות הצבעים השונים והמיזוג המושלם בין הטעם החמוץ והמתוק.

ציון גולשים:  (8 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1.5 כוסות קמח
250 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
6 כפות מים קרים
1 כף חומץ תפוחים
למלית:
7-6 (כ-700 גרם) נקטרינות
1.25 כוסות אוכמניות טריות או קפואות (לא מופשרות)
2 כפיות מיץ לימון
6 כפות סוכר
1.5 כפות קמח
קורט מלח
להברשה:
ביצה טרופה עם 1 כף מים
כלים:
תבנית עגולה לפאי חסינת חום בקוטר של מ-24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה

 

  1. הבצק: בקערה קטנה מערבבים את המים עם המלח והחומץ ומניחים בצד.
  2. שמים בקערת מעבד מזון את הקמח, וקוביות החמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת של פירורים בגורל אפונה. מוסיפים את המים והחומץ ומעבדים רק עד קבלת גושי בצק גדולים. מוציאים את גושי הבצק, ומאחדים אותם ביחד. משטחים לעיגול, ומניחים לקירור למשך כ-30 דקות. על גבי משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ-3 מ"מ, ומרפדים בו את התחתית ואת השוליים של התבנית.
  3. מאחדים את שאריות הבצק ושומרים אותן בקירור לעיצוב רצועות הבצק העליון.
  4. מחממים את לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  5. המלית: חוצים את הנקטרינות ומסירים את הגלעין. פורסים אותן לפרוסות בעובי של כ-1/4 1 ס"מ.
  6. בקערה גדולה, שמים את הנקטרינות, האוכמניות (משתמשים באוכמניות הקפואות הישר מהמקפיא), מיץ הסוכר, הקמח והמלח ומערבבים בקלילות. מעבירים את התערובת לתוך התבנית.
  7. על גבי למשטח מקומח מרדדים את הבצק וחותכים ל-6 רצועות ארוכות של בצק. בעזרת סכין או גלגלת מברישים מעט ביצה טרופה על הבצק שבתבנית, מניחים כל רצועה בצורת S, מקצה אחד לקצה השני של התבנית, ומהדקים לשוליים. לבסוף מעצבים כעין קשר יפה מרצועת בצק ארוכה, ומהדקים אותו במרכז בעזרת ביצה טרופה. מברישים ביצה על כל הרצועות, ואופים כ-35-30 דקות עד שהפירות רכים והבצק מקבל צבע זהוב. מגישים עם מעט ממיץ הפרי, קצפת רכה או גלידה.

 

 

 

 

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©