החומרים מספיקים לצנצנת בנפח של עד 1 ליטר.
|
|
|
ציון גולשים: | | (10 מדרגים) |
|
|
| חומרים | |
|
|
1 ק"ג מנגו לא בשל, קלוף וחתוך לקוביות של 2.5 ס"מ |
1 לימון שטוף, פרוס לחצאי עיגולים |
2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי, מגורר גס |
2 פלפלים חריפים קצוצים דק |
3 שיני שום קצוצות |
1.25 כוסות חומץ הדרים |
1 כוס דחוסה סוכר חום |
1 כפית מלח |
1/2 כוס צימוקים בהירים |
1 כפית הל טחון |
פפריקה אדומה לפי הטעם |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- שמים בסיר את המנגו, הלימון, הג'ינג'ר, הפלפלים החריפים, השום והחומץ ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15 דקות.
- מוסיפים את הסוכר, המלח והצימוקים ומבשלים עוד 20 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים והתערובת מסמיכה. מסירים מהאש, מוסיפים את ההל והפפריקה, מערבבים ומצננים. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר.
|
|
|
|