ynet - לזניה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

פסטה
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
 
 

  לזניה / הדי שרון

ציון גולשים:  (988 מדרגים)
חומרים
250 גרם דפי לזניה
600 גרם בשר טחון
1 בצל
5 שיני שום
שמן זית
1 עלי דפנה
בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת
לרוטב עגבניות:
1 ק"ג עגבניות בשלות
3 שיני שום
בזיליקום טרי
מלח
פלפל שחור גרוס
מעט סוכר
1-2 כפות שמן זית
לרוטב בשמל:
60 גרם חמאה
60 גרם קמח
1 ליטר חלב
מלח
פלפל לבן
אגוז מוסקט אם רוצים
אופן ההכנה
  1. קוצצים דק את הבצל ומטגנים במעט שמן, בתוספת עלה דפנה, על אש נמוכה, עד שהבצל שקוף ורך.
  2. מוסיפים בשר טחון, שיני שום קצוצות דק, עלי בזיליקום קצוצים, מלח ופלפל שחור ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משחים. מסלקים את עלה הדפנה ומצננים.
  3. בסכין חדה מסלקים את עוקצי העגבניות וחותכים סימן איקס בבסיסן. חולטים 10 שניות במים רותחים ומקלפים מתחת למים קרים. חוצים לרוחב ומסלקים את הגרעינים.
  4. קוצצים את העגבניות ומעבירים לסיר גדול. מוסיפים שיני שום פרוסות דק, עלי בזיליקום, פלפל שחור גרוס, מעט סוכר ומעט מלח, ומבשלים על אש בינונית, ללא מכסה, עד שרוב המים מתאדים והתערובת סמיכה למדי. מוסיפים שמן-זית.
  5. מכינים רוטב בשמל: ממיסים את החמאה, וכשהיא חמה מאד, מוסיפים את הקמח ומבשלים כדקה. מערבבים כל הזמן. מורידים מהאש ומצננים.
  6. מרתיחים את החלב בנפרד בתוספת מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקאט מגורר. כשהוא רותח, מוסיפים אותו לרביכת הקמח והחמאה הקרה, תוך כדי ערבוב ללא הפסקה, כדי למנוע היווצרות גושים.
  7. מחזירים לאש ומבשלים כ 5 דקות, תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש ושמים בצד.
  8. משמנים בשמן-זית תבנית מלבנית בינונית. יוצקים מעט מרוטב הבשמל ומסדרים שכבה אחת של דפי לזניה. יוצקים כשליש מרוטב העגבניות, עליה עורכים שליש מתערובת הבשר, יוצקים בשמל ומפזרים מעט פרמזן. ממשיכים לסדר שכבות נוספות של דפי לזניה, רוטב עגבניות, בשר, בשמל ופרמזן ומסיימים בשכבת דפים ומעליה רוטב בשמל (סה"כ 4 שכבות של דפים).
  9. אופים בתנור ב 180 מעלות במשך כ 30 דקות, עד שהלזניה שחומה. מגישים מיד.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©