ynet - ברווז או עוף ממולא בתפוחים ואגוזים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  ברווז או עוף ממולא בתפוחים ואגוזים / דליה פן-לרנר

מנה חגיגית ולא מאוד מסובכת להכנה.

ציון גולשים:  (76 מדרגים)
חומרים
1 ברווז או עוף שלם
מלח ופלפל
שום כתוש
2 כפות דבש נוזלי
2 כפות מיץ לימון
2-1 כפות רוטב סויה (לא הכרחי)
1 כוס מרק עוף מרוכז
חוט תפירה עבה ומחט או קיסמי שיניים
למילוי:
מעט שמן לטיגון
1 בצל בינוני קצוץ
1 תפוח חמוץ קלוף וחתוך לקוביות קטנות
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
150 גרם פירורי לחם לבן טריים
קליפת לימון מגוררת
2-1 כפות פטרוזיליה קצוצה
1 כף עלי טימין טריים
1/4 כפית קינמון טחון
2-1 שיני שום כתושות
ביצה טרופה (לא הכרחי)
2-1 כפות מיץ לימון
2-1 כפות שמן
אופן ההכנה
  1. מנקים ומייבשים היטב את הברווז או העוף (ככל שעור הברווז יהיה יבש יותר, הוא יהיה פריך יותר).
  2. מערבבים בקערה את המלח, הפלפל והשום עם הדבש, מיץ הלימון ורוטב הסויה ומברישים על עור הברווז או העוף. מניחים למרכיבים להיספג היטב בעור הברווז. שומרים את יתרת הרוטב שבקערה להמשך.
  3. מכינים את המילוי: מטגנים במחבת, במעט שמן, את הבצל הקצוץ וקוביות התפוח. מאדים עד שהבצל שקוף והתפוחים מרוככים מעט. מוסיפים את האגוזים, ומערבבים.
  4. מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם, השמן והתבלינים.
    מערבבים היטב ומוסיפים ביצה טרופה ומיץ לימון. מתבלים, ומניחים בצד ל-20 דקות.
  5. ממלאים את הברווז או העוף במלית, וסוגרים את הפתחים (אפשר לתפור בעזרת חוט ומחט או לנעוץ קיסמי שיניים).
  6. מחממים תנור ל-190 מעלות צלזיוס. משמנים במעט שמן, ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור לשעה עד שעה וחצי.
  7. אם משתמשים בברווז: דוקרים את עורו במזלג במקומות השמנים. מניחים את הברווז על רשת בתבנית צלייה וצולים כשעה וחצי. מדי פעם, במיוחד בשעה הראשונה, הופכים את הברווז כדי שכל צדדיו ישחימו. מוסיפים מעט מים או יין לבן יבש לתבנית, כדי שהשומן שנוטף לתבנית לא יתיז בתנור לכל עבר. בחצי השעה האחרונה מברישים עוד ממשרה הדבש, מיץ הלימון והסויה שנותרו וצולים עד שהברווז שחום ופריך.
  8. מעבירים את הברווז לכלי מתאים. אוספים וזורקים את השומן שהצטבר בתבנית, אך משאירים את המיצים שנטפו לתבנית. מוסיפים לתבנית את שארית המשרה והמרק, ומרתיחים ומצמצמים עד שהרוטב מרוכז.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©