מקציפים את החלבונים והמלח עד שנוצר קצף יציב אך לא יבש. מוסיפים, בהדרגה, כף אחר כף את הסוכר תוך כדי הקצפה, עד שנוצר קצף נוקשה ומבריק.
מבליעים למקצפת תוך כדי הקצפה את אבקת הסוכר (והווניל). הקצף צריך להיות מוצק מאוד ומבריק. בעזרת שקית זילוף או שתי כפות, יוצרים כדורים, סלסלות, מקלות או דיסקים בגודל הרצוי על תבניות אפיה מרופדות בנייר אפיה.
מחממים תנור לחום מאוד נמוך (100 מעלות) ואופים כ 1-2 שעות (תלוי בגודל המרנג). מצננים על התבניות. כשהמרנג צונן משחררים בעדינות מנייר האפיה.
אפשר להכין יום יומיים מראש כל זמן שהמרנגים עטופים היטב בשקית ניילון או במכל אטום.