להכנת מנה זו מבשלים את שוקי העוף עד שהם עשויים למחצה, ואחר כך מטגנים בשמן עמוק. אפשר לבשל את השוקיים עם גזר, סלרי, בצל, פלפל שחור ומעט מלח. לחילופין אפשר לבשל אותן במים מעט אבקת מרק.
המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'
ציון גולשים:
(121 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
12 שוקי עוף
2 ביצים
קמח מתובל במלח
שמן לטיגון עמוק
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם
1/4 כוס פטרוזיליה יבשה
1 כף אורגנו יבש
1 כף טימין יבש
1 כף ריחן יבש
1 כפית קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
מבשלים את שוקי העוף (ראו הערה בתחילת המתכון) עד שהם עשויים למחצה. מוציאים מהסיר, מסירים את העור ומצננים.
מערבבים היטב את כל מרכיבי הציפוי.
מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים את העוף בקמח ומנערים מקמח עודף. טורפים את הביצים וטובלים בהן את השוקיים. מצפים בתערובת עשבי התיבול ומהדקים אותה היטב אל העוף. מטגנים בשמן לא חם מדי (150 מעלות) עד שהשוקיים שחומות ורכות. מגישים חם.