אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
מאפים מלוחים
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
פשטידת תפוחי-אדמה וכבד עוף בנוסח מרוקאי
/ מתוך הספר 'פשטידות' מאת בני סיידא
את הפשטידה יכולים להגיש כמנה עיקרית עם סלט מטבוחה וסלט גזר חריף.
ציון גולשים:
(45 מדרגים)
חומרים (8 מנות)
4 תפוחי אדמה גודלים בקליפתם מבושלים
3/4 כוס גזר ואפונה מוקפאים, מופשרים
3 ביצים קשות חתוכות לקוביות
5 ביצים טריות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/3 כפית כורכום
1/2 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס שמן
3 בצלים קצוצים דק
8 כבדי עוף צלויים, מטעמי כשרות וחתוכים לקוביות
1/4 כוס שמן חם
כלים
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ או תבנית כיכר בגודל 7*32 ס"מ, משומנות
אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). קולפים את תפוחי-האדמה ומגררים דק. מעבירים לקערה, מוסיפים את הגזר והאפונה, הביצים הקשות, הביצים הטריות והפטרוזיליה. מערבבים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום. מערבבים פנימה את אבקת האפייה.
במחבת כבדה מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכבד ומטגנים כמה דקות. מצננים.
מעבירים את תערובת הכבד לקערת תפוחי-האדמה ומערבבים היטב. טועמים ומשפרים תיבול.
יוצקים את התערובת לתבנית ויוצקים מעל את השמן החם. אופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה. מגישים חם עם סלטים מרוקאיים.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©