שמים את הדג בכלי. מערבבים את המלח ומיץ מלימון אחד עם כ 2 כוסות מים ויוצקים על הדג. מכסים ומאחסנים במקרר למשך הלילה.
מבשלים את הזיתים במים ובמיץ מחצי לימון 20 דקות ומסננים. מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות על להבה נמוכה. מוסיפים את הגמבה, הפלפלים המיובשים והלימון ומטגנים מספר דקות בלי שיזהיבו. מוסיפים את הזיתים ומטגנים תוך ערבוב כ 10 דקות.
יוצקים לסיר מים רותחים עד לגובה פני הזיתים, מוסיפים את התבלינים ומחצית מהכוסברה ומערבבים היטב. מוסיפים את נתחי הדג ומפזרים עליהם את שארית הכוסברה. מכסים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה, עד שרוב הנוזלים נספגים.
מגישים בכלי אובלי מרכזי או מחלקים לצלחות הגשה: מחלקים את הזיתים לצלחות, מניחים נתח דג בכל צלחת ויוצקים מעט מנוזלי הבישול.