מכינים את הבצק: במעבד מזון מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצרים גושים. את הגושים לשים ביד לכדור בצק. משטחים את הכדור לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומאשפזים במקרר לפחות לשעה.
מחממים תנור ל200- מעלות צלזיוס.
משמנים תבנית טארט מתכתית מתפרקת (תבנית 26 או 28) במעט חמאה. פורשים את הבצק על התבנית בעובי אחיד ומהדקים, גם בשוליים. דוקרים את פני הבצק במזלג. כמה דקירות ידידותיות כדי שלא יתנפח באפייה. מכסים בנייר כסף ועליו שכבת שעועית יבשה (כדי שהבצק לא יתנפח בזמן האפיה). מאשפזים במקרר לחצי שעה נוספת.
אופים בתנור כ20- דקות. מסירים את נייר הכסף והשעועית ואופים עוד 5 דקות . מקררים על רשת. מכנים קרם פטיסייר: טורפים את החלמונים עם שליש מהסוכר עד לקבלת קרם צהוב ויפה. מוסיפים את הקמח וטורפים היטב.
מרתיחים את החלב בסיר קטן, עם שאר הסוכר ומקל הוניל שתוכנו גורד פנימה. כשהחלב מתחיל לבעבע מוסיפים שליש ממנו לתערובת החלמונים ולא מפסיקים לערבב עד שהעסק מתאחד.
מעבירים את תערובת החלמונים והחלב לתוך הסיר עם שאר החלב ומביאים לרתיחה על אש קטנה , תוך ערבוב מתמיד. נותנים לזה לבעבע 2 דקות אחרי הרתיחה ללא ערבוב ומעבירים לקערה. מניחים על פני הקרם נילון נצמד בכדי למנוע היוצרות קרום. ממתינים עד שהקרם מגיע לטמפרטורת החדר.
מרכיבים את הטארט: חוצים את התאנים. מורחים את הקרם על הבצק ומסדרים מעליו את התאנים.