ynet - עוגת גבינה - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגת גבינה / רוני ונציה

עוגת גבינה קרמית, עשירה ונפלאה, בסגנון אמריקני, עם מירקם רך וקטיפתי. מוגשת עם רוטב פטל, או עם רוטב תות-אדום מעט חמצמץ,

ואז הצבעים, הטעמים והטקסטורות בולטים עוד יותר. העוגה יוצאת חלקה וישרה, ללא סדקים או שקעים, בזכות אפייתה ב"אמבט" מים חמים (תבנית בתוך תבנית) בחום איטי ואחיד.

ציון גולשים:  (52 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1 כוס קמח
2 כפות סוכר
1 קורט מלח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כף מי קרח
למלית:
3/4 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
750 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטמפרטורת החדר
2 ביצים בטמפרטורת החדר
1.5 כפיות תמצית וניל
1 קליפת לימון מגוררת
1.25 כוסות שמנת מתוקה 300 מ"ל
אופן ההכנה
  1. כלים: תבנית קפיצית בקוטר כ 25 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית.
  2. מכינים את הבצק: שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת מעבד מזון, ומערבבים בעזרת להב הפלדה.
  3. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורית גסה.
    יוצקים את המים ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתגבש מעט. מאחדים את הבצק לכדור, משטחים לעיגול, עוטפים ומניחים לצינון במקרר במשך כ 30 דקות.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  5. מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול. מניחים את התבנית מעל הבצק וחותכים עיגול מדוייק בעזרת סכין. מרפדים את תחתית התבנית בעיגול הבצק. מחוררים במזלג, ומצננים את התבנית העטופה במשך 10 דקות במקפיא. מוציאים מהמקפיא, ואופים כ 20 דקות עד שהבצק זהוב-שחום. מצננים את התבנית על רשת.
  6. מכינים את העוגה: מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס).
  7. עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום עבה (או בשתי שכבות של נייר  אלומיניום רגיל) מסביב לתחתית ועד למחצית גובה הדפנות, ומהדקים היטב.
  8. בקערת מערבל מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור. מוסיפים את הגבינה ומקציפים מעט במהירות נמוכה, עד שמתקבלת תערובת  קרמית אחידה. מוסיפים את הביצים זו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת. מוסיפים את הווניל ואת קליפת הלימון.
  9. לאט ובהדרגה מוסיפים את השמנת המתוקה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  10. יוצקים את התערובת לתוך התבנית עם הבצק. מניחים את התבנית בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. יוצקים מים חמים לתוך התבנית הגדולה, עד לגובה מחצית הדפנות של התבנית הקפיצית (אבל לא מעל נייר האלומיניום). מניחים בזהירות את שתי התבניות בתנור. אופים במשך כ55-50- דקות עד שהעוגה בצבע זהוב בהיר, חלקה העליון נראה יבש למגע והיא נראית יציבה.
  11. מוציאים את התבניות מהתנור. מסירים בזהירות את התבנית הקפיצית, ומניחים אותה לצינון על רשת. מסירים את נייר האלומיניום. כשהעוגה צוננת לגמרי, מכניסים אותה עם התבנית כשהיא עטופה למקרר, לצינון במשך כל הלילה. למחרת משחררים את התבנית.
  12. אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם הרבה תותים מעל, או בליווי רוטב תותים או פטל.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©