אינטרנט
  |
ynet
  |
בעלי מקצוע
  |
קניות
  |
ספקים למשרד
חפשו אתרים
אוכל
טעימה מהגליל
▪
אוכל, יצירה, חוויה
▪
עושים שוק
▪
חיי מדף
▪
מתכונים לשבועות
▪
פרויקט סבתא
▪
שבועות טעים ומשפחתי
▪
מתכונים
▪
מתכונים לראש השנה
▪
הכל דבש
▪
מפת הפרה
▪
יין, אלכוהול וחיי לילה
עוף
הדפס מתכון
שלח מתכון לחבר
תגובה למתכון
עוף עם ארטישוק ירושלמי, לימון וזיתים
/ חנוך בר שלום
ארטישוק ירושלמי (או ‘בטטה קסביה‘, כפי שקוראים לו יוצאי צפון אפריקה) הוא שורש בעל טעם חזק ויחודי.
ציון גולשים:
(49 מדרגים)
חומרים
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולפים ושטופים
4 רבעי עוף חתוכים לשניים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי
20 עלי בזיליקום חתוכים גס
10 שיני שום קלופות
1/4 כפית כורכום
150 גרם זיתים ירוקים מגולענים
אופן ההכנה
מחממים את שמן הזית בסיר רחב, ומטגנים מעט את הארטישוקים והשום. מוסיפים את מיץ הלימון, הכורכום והזיתים, מכסים במים, ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את העוף, מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה נוספת, מנמיכים את האש, ומבשלים בסיר מכוסה למשך שעה וחצי.
מוסיפים את הבזיליקום, ומבשלים 5 דקות נוספות.
אפשר להגיש על מצע של אורז לבן.
דרגו:
1
2
3
4
5
גרוע
מצוין
תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות
אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות
כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט
©