גרסה של עוגת גזר קלאסית, עם ציפוי גבינה מסורתי.
|
|
ציון גולשים: | | (37 מדרגים) |
|
|
| חומרים (12 מנות) | |
|
|
2 כוסות קמח |
2 כפיות אבקת סודה |
2 כפיות אבקת אפייה |
2 כפיות קינמון טחון |
1/2 כפית מלח |
3/4 כוס שמן צמחי (מומלץ "מזולה") |
1 כוס סוכר חום |
1/3 כוס סוכר לבן |
4 ביצים |
1/2 כוס ריויון |
3 כוסות (לא דחוסות) של גזר מקולף ומגורד דק (320 גרם) |
1 כוס אגוזים קצוצים גס |
לציפוי גבינה (לא חובה): |
|
500 גרם גבינת שמנת (30% שומן) בטמפרטורת החדר |
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר |
1 כפית תמצית וניל |
2 כוסות אבקת סוכר, מנופה |
כלים: |
|
תבניות עגולות בקוטר כ 23 ס"מ, משומנות ומקומחות |
|
|
| אופן ההכנה | |
|
|
|
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
- מנפים יחד את הקמח, אבקת הסודה, אבקת האפייה, הקינמון והמלח.
- בקערת מערבל מקציפים את השמן עם 2 סוגי הסוכר במשך כ3- דקות, עד שהם נמסים והתערובת חלקה. במהירות נמוכה מוסיפים ביצה אחר ביצה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת.
- מוסיפים לקערה בהדרגה את תערובת החומרים היבשים לסירוגין עם הריוויון, כאשר מתחילים ומסיימים בחומרים היבשים.
- מקפלים פנימה את הגזר המגורד ואת האגוזים בעזרת מרית.
- מחלקים את התערובת בין 2 התבניות באופן שווה. אופים כ40- דקות עד שקיסם הננעץ פנימה יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת 15 דקות. הופכים וממשיכים לצנן.
אופן הכנת ציפוי הגבינה: בקערה בינונית מערבבים את הגבינה עם החמאה בעזרת כף עץ עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הווניל, ולבסוף מוסיפים בהדרגה את אבקת הסוכר, ומערבבים עד שהתערובת חלקה ואחידה. מצננים במקרר 3 שעות לייצוב. אופן ההרכבה: מניחים עוגה אחת מעל לצלחת הגשה, מצפים אותה מלמעלה בציפוי גבינה. מניחים מעליה את העוגה השנייה ומצפים למעלה ומסביב לדפנות בשאר ציפוי הגבינה.
|
|
|
|