ynet - פחזניות במלית וניל ובציפוי קרמל - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  פחזניות במלית וניל ובציפוי קרמל / מיכל לוי-אלחלל

פחזניות טבולות בקרמל הן קישוט אלגנטי וטעים במיוחד. אפשר למלא אותן בקרם וניל, או להשאירן ריקות כקישוט בלבד. הכמויות מספיקות ל 20 פחזניות.

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

ציון גולשים:  (40 מדרגים)
חומרים
לפחזניות:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
125 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
4-5 ביצים
למלית:
2 כוסות חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
7 חלמונים
1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
תמצית וניל
לקרמל:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
נייר פרגמנט עבה
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
    מרתיחים את המים, החלב והחמאה בסיר בינוני. מוסיפים את הקמח לנוזל הרותח בבת אחת, מסירים מהאש ומערבבים עד שהקמח נספג בנוזלים ונוצרת רביכה אחידה. מצננים כ 5 דקות.
  2. שלב זה אפשר לבצע בטריפה ידנית בסיר, או במערבל במהירות בינונית: מוסיפים את הביצים, זו אחר זו, ומערבבים עד שכל ביצה נבלעת בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה מדי. 
    מעבירים את הבצק לשקית זילוף ויוצרים את הצורה הרצויה על גבי נייר האפייה (יש לזכור שהפחזניות מכפילות את גודל באפייה). לחלופין אפשר ליצור את הפחזניות בעזרת כפית.
  3. אופים את הפחזניות עד שהן תופחות, מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס) וממשיכים לאפות. זמן האפייה הכולל הוא כ 30 דקות. אפשר להקפיא את הפחזניות כשהן חמות ולהפשיר לפני השימוש. 
  4. הקרם: מחממים את החלב והשמנת בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מקציפים את החלמונים עם הסוכר בקערה בינונית עד שהחלמונים מלבינים במקצת. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב. שופכים את החלב הרותח על החלמונים, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים תוך כדי הקצפה עד שהקרם מגיע לרתיחה ומסמיך. מורידים מהאש ומוסיפים תמצית וניל. מעבירים לכלי אחסון, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
  5. הקרמל: מחממים את הסוכר והמים בסיר בינוני עד שמתקבל קרמל בצבע חום בהיר. מסירים מהאש ומחכים עד שהבועות ייעלמו. בעזרת שפוד עץ או מזלג טובלים כל פחזנית בקרמל ומניחים על נייר פרגמנט עד שהקרמל מתקשה. 
  6.  ההגשה: חוצים כל פחזנית וממלאים בקרם וניל.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©