1. קולים את הפלפלים בגריל עד שקליפת הצד האחד מתחילה להשחיר. הופכים, קולים עוד 10 דקות. מכבים. מניחים לפלפלים להזיע, מוציאים מן הגריל כעבור שעה לפחות ואז מקלפים בקלילות. 2. חותכים את הדלעת לפיסות קטנטנות ונפטרים מן הקליפה. 3. בסיר לא קטן מחממים שמן-זית ומאדים את הבצל, תפוח האדמה, הדלעת והכמון, חמש דקות לערך. מוסיפים את הפלפלים הקלויים, מים, מרק עוף ומבשלים על אש קטנה, בסיר המכוסה, 20 דקות או עד שהירקות רכים מאד. מחכים עד שתוכן הסיר יהיה פושר, ואז מערבלים ומצננים. 4. בודקים טעמים ומוסיפים מלח אם צריך, ואפשר להוסיף חצי כוס קרם פרש ולתקן את הטעם באמצעות עוד קצת מלח. ואפשר להגיש מהביל, עם קרוטונים.
|