ynet - סהרוני פרג - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  סהרוני פרג / רוני ונציה

מאפה שמרים קלאסי, בנוסח הונגרי, בצורת סהר או פרסה. מקובל למלא את הסהרונים בפרג או באגוזים, ולאכול אותם לארוחת הבוקר. השילוב של בצק רך ונעים במיוחד עם מלית כהה, ארומטית ומתוקה, ישבה את לבם של אלה הנהנים מטעמו המיוחד והעדין של הפרג.

ציון גולשים:  (19 מדרגים)
חומרים
לבצק:
3/4 כוס חלב חם
20 גרם שמרים טריים
1 כף סוכר
100 גרם חמאה , בטמפרטורת החדר
75 גרם מרגרינה , בטמפרטורת החדר
1/3 כוס אבקת סוכר
1 חלמון
1/2 כפית מלח
3 כוסות קמח
למלית הפרג:
1 כוס חלב
1/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
200 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה , בטמפרטורת החדר
10 כפות קמח
1 קליפת לימון מגוררת
1 כפית מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
להברשה:
2 חלמונים מוקצפים בכפית מים אחת
1 חלבון מוקצף
אופן ההכנה
  1. כלים: 2 תבניות אפייה שטוחות מרופדות בנייר אפייה. 
    מכינים את הבצק: שמים את החלב בקערה קטנה. מוסיפים את השמרים וכף סוכר ומערבבים. משהים להתססה כ 10 דקות. 
  2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה, המרגרינה ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את החלמון ואת המלח. 
  3. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח לסירוגין עם תערובת השמרים, כאשר מתחילים ומסיימים עם הקמח. 
    מעצבים מהבצק כדור ומשטחים לעיגול. עוטפים ומצננים במשך כ 3 שעות במקרר עד שהבצק קר. 
    מכינים את המלית: שמים את החלב, הסוכר והדבש בסיר בינוני, ומבשלים על אש בינונית עד לרתיחה. 
    כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מוסיפים פנימה את הפרג, החמאה, הקמח, קליפת הלימון, מיץ הלימון והווניל. 
  4. ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך עירבוב רצוף כ 5 דקות נוספות, עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים (ניתן להקפיא שאריות מהמלית). 
  5. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלזיוס).
  6. לוקחים חתיכת בצק בגודל כף גדושה. משטחים אותה לעיגול. מעל למשטח מקומח מרדדים את העיגול לצורת אובל באורך 11 ס"מ, ברוחב 6 ס"מ ובעובי 4-3 מ"מ. מניחים מעט מלית באמצע האובל, ומעצבים לצורה של "נקניקיה" צרה לכל האורך. מקפלים את אחד הצדדים הארוכים מעל המלית, ולאחר מכן מגלגלים לגליל. מהדקים את הקצוות לאטימה. מעגלים את שני קצוות הגליל פנימה, כך שתתקבל צורת סהר. ממשיכים באותו אופן לעצב סהרונים עם שאר הבצק והמלית.
  7.  מעבירים את הסהרונים לתבנית במרווחים ביניהם. מברישים את העוגות בחלמונים המוקצפים, ומניחים בצד למשך 10 דקות. מברישים בחלבון המוקצף.
  8. אופים במשך כ15-20 דקות עד שהעוגות בצבע זהוב-שחום. מצננים על רשת.

    אופן ההגשה: מגישים חם או בטמפרטורת החדר.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©