ynet - טורט דובוש שוקולד-תפוז - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  טורט דובוש שוקולד-תפוז / מיכל לוי-אלחלל

עוגה קלאסית נפלאה ממוצא הונגרי, שעברה התאמות לטעם המודרני. ייחודו של טורט זה בריבוי שכבות העוגה (9 שכבות). אין אפשרות לחתוך עוגה אחת ל 9 חלקים, ולכן כדאי להשתמש ב 3 תחתיות של תבנית קפיץ, ולאפות בשלושה מחזורים. המון עבודה לבעלי אמביציה אמיתיים.

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'

ציון גולשים:  (18 מדרגים)
חומרים
7 ביצים
4/3 כוס סוכר
1 כוס קמח מנופה
4/1 כפית מלח
לזיגוג:
1 2/1 כוסות ריבת תפוזים
2 כפות ליקר תפוזים
למלית:
3 מיכלים שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
לציפוי:
1 כוס סוכר
2/1 כוס מים
4/3 כוס אגוזי לוז קצוצים
כלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה
  1.  מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס) ומשמנים שלושה בסיסים של תבניות קפיץ. 
    מכינים את הבסיסים: מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר 10 דקות במהירות גבוהה, או עד שנוצר קצף יציב ובהיר. מקפלים פנימה את הקמח והמלח ומבליעים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה. 
  2. מורחים על התחתיות שכבה מהבלילה בגובה כחצי ס"מ ואופים כ 6 דקות, או עד שהבצק מזהיב במקצת. מוציאים מהתנור, מצננים ומורידים מהבסיס. מכינים באותה דרך עוד שישה בסיסים (אפשר להכין יום מראש).
  3.  מכינים את הזיגוג: מחממים את הריבה בסיר קטן עד שהיא נעשית נוזלית ומעבירים דרך מסננת. מוסיפים את הליקר ומערבבים. 
  4. מכינים את המלית: מחממים את השמנת בסיר בינוני, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מסירים מהלהבה, מעבירים לכלי אחסון ומאחסנים במקפיא כשעתיים (אפשר להכין מראש ולאחסן במקרר למשך הלילה). מוציאים מהמקפיא ומקציפים בקערת המיקסר במהירות גבוהה, עד שנוצרת קצפת יציבה. 
  5. מרכיבים את העוגה: חותכים את הבסיסים בשוליים כדי שכולם יהיו בגודל אחיד. מניחים בסיס ראשון על תחתית של תבנית קפיצית, מורחים עליו מעט מהריבה ומעליה שכבה דקה של קצפת (הקצפת צריכה להספיק לכל השכבות, כולל ציפוי הדפנות). חוזרים על הפעולה שמונה פעמים, מכסים בבסיס האחרון וסוגרים את דפנות התבנית. 
  6. מכינים את הציפוי: מבשלים את הסוכר והמים בסיר קטן, מערבבים עד שנוצר קרמל בגוון חום בהיר ויוצקים במהירות על פני העוגה (דפנות התבנית מונעות את נזילת הקרמל לצדדים) לפני שהקרמל מתקשה מסמנים בעזרת סכין 16 מנות ומשחררים את דפנות התבנית.
  7. מורחים את שאריות הקצפת על דפנות העוגה ומצפים באגוזים קצוצים. העוגה נשמרת במקרר כ 4 ימים. כדי לפרוס אותה מומלץ להשתמש בסכין חמה.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©