מבשלים את תפוחי האדמה בסיר רחב עם מים, עד שהם מתרככים. מסננים, מחזירים לסיר ומטלטלים כמה דקות מעלה להבה נמוכה, כדי לאדות נוזלים שנותרו.
מועכים את תפוחי האדמה ומוסיפים את הביצים, החמאה ומלח. מוסיפים את הקמח בהדרגה, תוך ערבוב, עד שנוצר בצק. מאחסנים במקרר למשך 3 שעות לפחות.
מקמחים משטח עבודה. מגלגלים מהבצק "נקניקים" בעובי אצבע ופורסים כל נקניק לקטעים באורך 2.5 ס"מ.
מרתיחים מים בסיר רחב וממליחים. מבשלים את הניוקי (בקבוצות קטנות בכל פעם) כדקה וחצי, עד שהם צפים. מעבירים בכף מחוררת לקערת מי קרח. מסננים, מניחים בתבנית, מורחים במעט מאוד שמן ומאחסנים במקרר עד להגשה.
מכינים את הרוטב: מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ומטגנים את השום כמה שניות. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח, פלפל שחור ופלפל קאיין ומבשלים כדקה וחצי.
מוסיפים את הניוקי ומבשלים תוך טלטול המחבת עוד דקה וחצי. מחלקים לצלחות הגשה, מפזרים בזיליקום וגבינת פרמזן ומגישים.