1 ק"ג אשכוליות אדומות מקולפות גם מהקליפה השקופה כך שנשארים רק ה"בקבוקים" (משקל אחרי הקילוף)
700 גרם סוכר
2 לימונים סחוטים
1 ליטר מים
1/2 מקל וניל או קליפה של מקל וניל ששמרתם משימוש קודם
אופן ההכנה
מבשלים הכל חוץ מהסוכר על אש גבוהה בערך 20 דקות, מוסיפים סוכר וממשיכים על אש גבוהה (אין חשש לחריכה כי הטקסטורה דלילה) בודקים דרגת קרישה על צלוחית קרה ומכבים . כל עוד הריבה חמה היא תראה הרבה יותר דלילה ממה שהיא באמת... הריבה מתקבלת עם צבע ענברי שקוף ועמוק, בתאבון!