ynet - הפרסה של מאמא - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

סלטים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  הפרסה של מאמא / נטשה חיימוביץ'

הסבתא של בן הזוג שלי, שכולם קוראים לה בחיבה מאמא, הזמינה אותנו לארוחת גורמה מרוקאית, עם סלט שומר לימוני, סלט מטבוחה עסיסי, דגי טונה בפול טרי וכוסברה, מעדן שלא היה מבייש שום מסעדת גורמה ועוף בכורכום עם אורז לבן ופרסה מאודה. הכל היה מדהים אבל כולם פשוט נפלו מטעמה של הפרסה. "זה לא בעיה להכין, חביבתי", היא אמרה והחלה להפליג בתיאורים והסברים שסחררו את הראש. לנו היא הכינה פרסה מאודה עם קורקבני עוף נימוחים. אבל את החלק של איך מנקים, מכינים, מבשלים (בסיר לחץ) קורקבנים ומוסיפים לפרסה כבר לא היה לה כוח להסביר והאורחים כבר כולם חיכו לתה עם נענע. "אבל זה טוב בלי קורקבנים, עם זה יותר מפואר", היא נחמה אותי.

ציון גולשים:  (42 מדרגים)
חומרים
6 פרסות (כרישות) טריות מהשוק, רק החלק הלבן
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית כורכום
מלח ופלפל
אופן ההכנה
  1.  להכנת המתכון משתמשים רק בחלק הלבן של הקרישה. חס וחלילה לא זורקים את החלק הירוק מזהירה מאמא, אפשר להכין ממנו קציצות פרסה, פשטידה או להשתמש להכנת ציר עוף. קוטמים בעדינות את "שפם" הפרסה הכי קרוב לחלק הלבן שאפשר. מתברר שזה החלק הטעים ביותר בקרישה שטעמו אחרי אידוי כמו טעמו של לב ארטישוק. שוטפים היטב את הפרסה במים קרים. פורסים לפרוסות אחידות של 2 ס"מ. שוטפים שוב במים קרים ומסננים. 
  2. מעבירים לסיר בינוני כך שיכיל את הפרוסות בשכבה ולא בערמה כך הן יתאדו בצורה אחידה. מערבבים בקערית כף מרק עוף, כורכום, מלח ופלפל לפי הטעם (לא יותר מדי מלח כי הוא סותר את טעמה המתקתק של הפרסה) עם מעט מים ויוצקים לתוך הסיר מעל הפרסה. 
  3. מכסים את חתיכות הפרסה במים, כך שיגעו רק בשכבה העליונה של הפרסה בסיר, אסור להטביע את הפרסה כי זה יצא נוזלי.
  4. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומאדים בהתחלה עם מכסה על אש קטנה ביותר (כמו אש של אורז). עד שחתיכות הפרסה רכות ושקופות ומקבלות גוון זהוב מהכורכום. לקראת סוף הבישול מאדים את שארית הנוזלים בסיר בבישול ללא מכסה על אש קטנה. מעדן.
דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©