מקציפים במערבל את החלבונים, במהירות גבוהה (במערבל ידני תזדקקו ל- 5 דקות, ובמערבל בעל מנוע חזק ל- 2 דקות). עד שנוצר קצף יציב. עוצרים את פעולת המערבל ובודקים את הקצף: הוא יציב באמת כאשר התלולית שבמרכזו נשארת זקופה ולא "נופלת" מוסיפים את הסוכר והמלח בבת אחת וממשיכים להקציף כ- 30 שניות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע.
מחממים את התנוער לחום נמוך (120 מעלות). מצפים תבנית תנור בנייר אפייה ומשרטטים עליו עיגול בקוטר התבנית הקפיצית.
בסיס המרנג: ממלאים שקית זילוף בקצף וזולפים בצורה סיבובית בגבולות העיגול המסומן. אופים כשעתיים, עד שהמרנג מתקשה ומתייבש לגמרי.
המלית: מקציפים את השמנת המתוקה בקצפת יציבה ושומרים בצד. בקערה בינונית מערבבים את הגבינה עם הסוכר ותמצית הווניל. מערבבים את הג'לטין עם החלב הקר ומחממים כחצי דק במיקרוגל (או בסיר קטן). מערבבים עד שהגושים מעלמים (ואם הם עדיין לא נעלמו - מחממים שוב) ומוסיפים לגבינה. מוסיפים את הקצפת ואת התותים ומערבבים מעדינות.
הרכבת העוגה: מניחים את המרנג האפוי בתחתית תבנית קפיצית. מכסים במוס הגבינה ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות לפני ההגשה. אפשר להכין יומיים מראש ולאחסן במקרר. (אפשר גם להקפיא את העוגה מיד עם תום ההכנה. ניתן לשמור בהקפאה עד חודש ימים. להוציא כ-3 שעות לפני ההגשה)