את האורז מבשלים ללא תוספת טעמים, אך מכינים בנפרד, בקערה קטנה, תערובת של חומץ אורז, סוכר ומלח המומסים יחד. כשהאורז מוכן וחם (ראו מתכון לתהליך מדויק) מקפיצים אותו תוך כדי מזיגת התערובת, בקערת עץ המשמשת לספיגת עודפי לחות מהאורז. תערובת החומץ והערבוב הקליל תיצור זיגוג דביק מספיק כדי שגרגירי האורז ידבקו האחד לשני מעט, אך לא יהפכו את האורז לדביק ומסטיקי. אין להשתמש באורז ארוך אלא מעוגל, ורצוי לעבור את התהליך לבד לפחות פעם אחת לפני שמשוויצים לחברים.