ynet - רוטב של הל, תפוזים ואשכוליות אדומות - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רטבים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  רוטב של הל, תפוזים ואשכוליות אדומות / רון כהן (שפאץ)

הרוטב המרוכז הזה יכול ללכת מצויין עם ירקות מאודים כמו שעועית ירוקה, קישואים צעירים וגם כרובית או ללוות דגים ועוף. המרירות העדינה של האשכולית עם מתיקותם של התפוזים משתדכים נהדר עם תבלין ייחודי כמו ההל.

זמן הכנה ובישול: כ - 15 דקות

ציון גולשים:  (2 מדרגים)
חומרים
1/2 כוס מיץ אשכוליות
1/2 כוס מיץ תפוזים
6 פולים טריים של הל
2 שיני שום בינוניות, חצויות
25 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
  1. מעבירים את המיצים דרך מסננת דקה אל תוך מחבת טפלון גדולה ומציתים אש בינונית. מוסיפים את ההל והשום ומצמצמים באיטיות עד לקבלת נוזל צמיג משהו – כזה שמשאיר עקבות על כף של עץ אחרי שמרימים אותה מן המחבת. מכבים את האש ומחכים דקה.
  2. מוסיפים את החמאה למחבת ובעזרת מברשת בישול או כף עץ מעלימים אותה בתוך הנוזל, ממליחים.
  3. בעזרת כף או בעזרת המברשת מצפים את המנה שבחרתם לללות עם הרוטב.

כמה הערות חשובות:

  1. מידת הצמצום המדוייקת של הנוזל היא דבר עדין מאוד. צמצום עדין מידי ייצור רוטב דליל שלא יידבק אל המזון וסתם ייצור שלולית בצלחת. צמצום יתר ייתן לנו סירופ צמיג מידי שלא יתפזר באופן אחיד על פני כל המנה. השימוש בצפוי של כף עץ כנייר לקמוס לבדיקת צמיגותו של הרוטב יכולה לעזור בענין הזה. הכף צריכה לצאת מן הרוטב עם סימנים מסויימים של הרוטב עדיין עליה ולא להיוותר ערומה. נסו ותלמדו בעצמכם.
  2. גם על נושא החמאה והמסתה ברוטב ראוי להגיד מספר מילים. אנו רוצים ליצור תחליב, לחבר בין החמאה והנוזל כדי להעשיר את הרוטב ולהסמיך אותו. אם נעשה זאת בזמן שהאש דולקת והרוטב ממשיך להצמצמם יש סכנה שהרוטב 'יישבר' לנו והחמאה תפרד מן הרוטב. הירידה בטמפרטורה של הרוטב שלאחר כיבוי האש מבטיחה שהחמאה תתמזג לה בקלות עם הנוזל ונקבל תחליב מושלם.
  3. עדיף להוסיף את החמאה ממש ברגע האחרון ולחמם את הרוטב לפני הוספתה, כי חימום מחדש של רוטב עדין שכזה עשוי "לשבור" אותו ממש מול עינינו הנדהמות.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©