2.25 כוסות 225) גרם) חצאי אגוזי מלך (או אגוזי פקאן קלויים קלות)
כלים:
תבנית לטארט בקוטר 26 ס"מ עם תחתית נשלפת, משומנת
אופן ההכנה
הבצק: במכל מעבד מזון מערבבים את הקמח, המלח ואבקת הסוכר. מוסיפים את החמאה ומעבדים בלחיצות קצובות עד לקבלת תערובת פירורים גסים. מוסיפים את החלמונים ומעבדים רק עד לקבלת גושי בצק. מאחדים לכדור, עוטפים ומניחים 1 שעה במקרר.
מחממים את התנור לחום בינוני180) מעלות).
לוקחים גושי בצק גדולים ומגרדים במגררת גסה אל תוך התבנית. מהדקים קודם לדפנות ואח"כ לתחתית באופן אחיד ודוקרים את הבצק במזלג. אופים כ-15 דקות עד שהבצק בצבע זהוב-בהיר. מצננים את התבנית צינון מלא על רשת.
המלית: בסיר גדול וכבד מערבבים את הסוכר עם המים מעל ללהבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה לבינונית ומביאים לאט לרתיחה (מדי פעם מברישים את הדפנות עם מברשת טבולה במים, להסרת גבישי סוכר.( מרתיחים תוך ערבוב על־ידי סיבוב הסיר בעזרת הידיות מדי פעם 7-8 דקות (תוך השגחה צמודה ובזהירות, כי הקרמל נשרף מהר,( עד לקבלת צבע קרמל עמוק.
מסירים מהאש ומוסיפים את השמנת לאט ובהדרגה תוך ערבוב (זהירות, התערובת מבעבעת חזק.( מחזירים את הסיר מעל ללהבה נמוכה ומערבבים ברציפות במטרפה עד שהקרמל חלק. מוסיפים את החמאה, הדבש והווניל ומערבבים עד שהרוטב מסמיך מעט במשך כ-3 דקות.
מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את האגוזים ומעבירים את התערובת מעל הבצק. מניחים את הטארט במקרר עד שהמלית יציבה, לפחות 3 שעות או כל הלילה. מגישים עם כדור גלידת וניל.