ynet - עוגיות רום וצימוקים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  עוגיות רום וצימוקים

מתכון של רוני ונציה

ציון גולשים:  (3 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1/2 כוס רום כהה
2/3 כוס צימוקים קטנים כהים ‭
225 גרם חמאה רכה ‭
1/4 כוס ‭50)‬ גרם) סוכר לבן
1/2 כוס ‭100)‬ גרם) סוכר חום בהיר ‭
1/8 כפית מלח ‭
1 כפית תמצית וניל טהור ‭
2 ביצים
2 כוסות ‭280)‬ גרם) קמח
1/2 כפית קינמון
1 חלבון טרוף ב-1 כפית מים, להברשה
סוכר חום בהיר, לקישוט
למלית:
2 כוסות ‭250)‬ גרם) אבקת סוכר, מנופה
60 גרם חמאה, רכה חתוכה לקוביות ‭
1 כפית תמצית וניל טהור
כלים:
2 תבניות שטוחות מרופדות בנייר אפייה
אופן ההכנה

  1. הבצק: בקערה בינונית שמים את הרום עם הצימוקים ומשרים לפחות 5 שעות בטמפרטורת החדר, לספיגה.
  2. מוציאים ‭1/3‬ כוס צימוקים מהקערה (ללא הנוזלים) וקוצצים דק בסכין גדולה וחדה. מעבירים לקערת קטנה ומוסיפים 1 כף מהרום.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והחום והמלח בעזרת וו הגיטרה, במהירות בינונית-גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה (3-4 דקות). מוסיפים את תערובת הצימוקים הקצוצים ואת הווניל. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו ומערבלים היטב לאחר כל הוספה. במהירות נמוכה מוסיפים את הקמח והקינמון ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח בנדיבות, ומחלקים לרבעים. מקמחים קלות כל רבע בצק ומעצבים לעיגול שטוח. מניחים את העיגולים בתבנית שטוחה, עוטפים ומניחים במקרר כמה שעות עד שהבצק קר ויציב.
  4. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  5. ‬מעל למשטח עבודה מקומח בנדיבות מרדדים עיגול בצק אחד לעובי ‭1/3‬ ס"מ. בעזרת חותכן מקומח בקוטר 5 ס"מ קורצים עיגולים בבצק. מניחים בתבנית עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהם. ממשיכים באותו אופן עם שאר עיגולי הבצק (אם הבצק מתרכך יש להחזיר למקרר לייצוב‭.(‬ מברישים את העוגיות בחלבון הטרוף, מפזרים מעט סוכר חום לקישוט מעל, ואופים 7-8 דקות או עד שהשוליים בצבע זהוב-בהיר. מעבירים את העוגיות מהתבנית לאחר 2 דקות לרשת, לצינון מלא.
  6. המלית: בקערת מיקסר מקציפים את אבקת הסוכר עם החמאה במהירות בינונית בעזרת וו הגיטרה 1-2 דקות, עד לקבלת תערובת פירורית עדינה. מסננים את הצימוקים שנותרו ומוסיפים 3 כפות מהרום שנותר ומקציפים במהירות גבוהה לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הצימוקים השלמים שנותרו, ואת תמצית הווניל ומערבלים לתערובת אחידה.
  7. ההרכבה: בעזרת מרית מתכת קטנה לקישוט או סכין מורחים שכבת קרם בעובי כ-‭1/2‬ ס"מ לפחות מעל לעוגייה אחת. מצמידים עוגייה שנייה מעל ומהדקים לסנדוויץ'.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©