המרכיבים:
4 כפות שמן סויה
1 כף שמן שומשום
1 בצל גדול, קצוץ דק
3 גזרים גדולים, חתוכים לפיסות עבות
3 בטטות בינוניות או 2 גדולות, חתוכות לפרוסות עבות
חתיכה יפה וגדולה של דלעת (כ-1/4 דלעת), חתוכה לקוביות
2 כפיות קארי
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית פלפל לבן
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה
1 כפית סוכר חום
2 כפיות ג'ינג'ר
2 שיני שום, חתוכות דק
למון גראס
כ-1/2 פחית חלב קוקוס
5 חתיכות דג סול חתוכות לרצועות או 4-5 חתיכות ג'מבו שרימפס, חתוכות לפרוסות
אופן ההכנה:
- מטגנים את הבצל עם שמן הסויה ושמן השומשום.
- כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הגזר. אחרי כשתי דקות מוסיפים את הבטטות ואת הדלעת. מטגנים כמה דקות.
- בינתיים מרתיחים כ-2 ליטר מים. מוסיפים את המים הרתוחים לירקות ואז מוסיפים את התבלינים. מגררים את הג'ינג'ר ומוסיפים את שיני השום ואת הלמון גראס.
- כשהמרק רותח מוסיפים כחצי פחית של חלב הקוקס ומביאים לרתיחה. מוסיפים פנימה את הדג או השרימפס. אפשר להוסיף כוסברה קצוצה דק בנוסף.
- אחרי שהמרק רותח כמה דקות מעבירים לאש קטנה ונותנים לו להתבשל כחצי שעה.
- מכבים את האש, נותנים למרק להצטנן ואז טוחנים הכל בבלנדר.
- מחממים לפני ההגשה ומקשטים במעט שמנת חמוצה.