אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
 
לשימוש הכתבה בלבד! צ'ורוס כנאפה צילום: דניה ויינר
 

  צ'ורוס מגולגל בסוכר ארומטי וברוטב ריבת חלב-אספרסו / דניה ויינר ואורן דגן כפיר

צ'ורוס הוא מאכל רחוב דרום אמריקאי ממכר. מדובר למעשה באצבעות בצק רבוך (בצק מבושל), מטוגנות ומגולגלות בסוכר וקינמון. בצק רבוך מוכר לנו בהכנת פחזניות אפויות והוא אמור לכלול ביצים. עם זאת, התוצאה הטובה ביותר במקרה של צ'ורוס מתקבלת כשמוותרים לחלוטין על הביצים.

את הצ'ורוס נגיש לצד רוטב שיש בו טוויסט על ממרח ריבת החלב המסורתי שמגיע לצדם בדרך כלל: רוטב מהיר-הכנה של ריבת חלב מתובלת באספרסו (כשהמושחתים מביניכם יכולים להוסיף מעט ליקר). טיפ חשוב: קירור או הקפאה פוגמים באיכותם של הצ'ורוס ולכן יש להכין כמות מדודה לפי הצורך ולאכול רק כשהם חמים וטריים.

ציון גולשים:  (9 מדרגים)
חומרים (4 יחידות)
שמן קנולה לטיגון עמוק
50 גרם חמאה
480 מ"ל (2 כוסות) מים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 כפית מלח
280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
450 גרם (1 צנצנת) ריבת חלב
60 מ"ל (1 ספלון) אספרסו חזק וחם או קפה נמס
2 כפיות קפה נמס מגורען
2 כפות ליקר קפה (לא חובה)
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר לבן
1/2 כפית קינמון טחון
1/2 מקל וניל או 1/4 כפית אבקת וניל (להשיג בחנויות המתמחות)
קליפה מגוררת מ- 2 תפוזים
אופן ההכנה
  1. מכינים את רוטב ריבת החלב: מניחים אספרסו חם קפה נמס מגורען וליקר בקערת ערבוב קטנה וטורפים היטב. בקערת עירבוב נפרדת ובינונית בגודלה יוצקים ריבת חלב. יוצקים את האספרסו החם על גבי ריבת החלב וטורפים עד לקבלת תערובת הומוגנית. ניתן לשמור את הרוטב בקופסא אטומה במקרר למשך 4 ימים.
  2. מכינים את תערובות הסוכר: מחלקים את הסוכר שווה בשווה ל-3 קערות ערבוב בינוניות. מוסיפים לקערה אחת קינמון ובוחשים היטב. את הסוכר בקערה השניה מניחים במעבד מזון או בלנדר יחד עם מקל הוניל וטוחנים היטב עד לקבלת סוכר וניל הומוגני (או מוסיפים אבקת וניל ובוחשים היטב). מוסיפים לקערת הסוכר השלישית את קליפת התפוז המגוררת וממוללים בין האצבעות, עד לקבלת סוכר בגוון כתום.
  3. מכינים את בצק הצ'ורוס: מרתיחים בקלחת בינונית חמאה, מים, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים קמח בבת אחת ובוחשים אותו בעזרת כף עץ בתנועות נמרצות למשך כדקה, עד שהעיסה מתאחדת לכדי כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. מעבירים את הבצק לקערת המיקסר ובוחשים בעזרת וו גיטרה למשך 3 דקות במהירות בינונית. עוטפים את הבצק ביריעת ניילון נצמד ומצננים בטמפרטורת החדש.
  4. מעבירים את הבצק המוכן והמצונן בהדרגתיות לשק זילוף המצויד בצנתר כוכבי רחב. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר טיגון גדול לטמפרטורה של 190˚C (נעזרים בתרמומטר, אם יש). מזלפים לתוך השמן אצבעות בצק באורך של 10 ס"מ ומנתקים אותן מהצנתר בעזרת מספריים חדים. מטגנים משני הצדדים למשך כ- 3-4 דקות עד אשר הצ'ורוס מקבל גוון זהוב. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על גבי מגבת נייר לספיגת עודפי השמן.
  5. מגישים: מגלגלים כל צ'ורו בתערובת סוכר אחת ומגישים מיד כ- 4 אצבעות לכל סועד בליווי הרוטב. את הסוכר שנשאר אפשר לשמור בקופסא אטומה במקרר ולנצל אפילו להמתקת תה (סוכר תפוז) או קפה (סוכר הווניל או הבקינמון)

 

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©