ynet - אצבעות פלורנטינים - אוכל
 
אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  אצבעות פלורנטינים / רוני ונציה

עוגיות פלורנטינים קטנות ומקסימות עם מלית קראמלית משקדים פרוסים, דבש ותפוז, מעל לתחתית בצק עשיר, עבה, רך ומתפורר. זהירות: מתמכרים להן בקלות.

קרדיט: צילום: עומרי מירון
ציון גולשים:  (58 מדרגים)
חומרים (25 מנות)
לבצק:
1.5 כוסות קמח
4 כפות קורנפלור
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרירה (30 דקות מחוץ למקרר) , חתוכה לקוביות
50 גרם מרגרינה קרירה, חתוכה לקוביות
1 כפית תמצית וניל טהור
למלית:
1/3 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
3 כפות דבש
2 כוסות (175 גרם) שקדים מולבנים פרוסים
1 כפית גרידת תפוז
כלים:
תבנית מרובעת בגודל 22X22 ס"מ, עם שוליים בגובה 3 ס"מ
אופן ההכנה
  1. מרפדים את התבנית ואת הדפנות בנייר אלומיניום עבה, ומשמנים אותו מכל הצדדים.
  2. מנפים לקערת מערבל את הקמח, הקורנפלור, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את הסוכר, ומערבבים.
    מוסיפים את החמאה, המרגרינה והווניל, ומערבלים במהירות נמוכה לקבלת תערובת פירורית דקה.
  3. מהדקים את הבצק לתחתית התבנית בידיים, ודוקרים במזלג. מניחים את התבנית במקרר ל-30 דקות.
  4. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). אופים את הבצק כ-18 דקות עד שהוא יציב למגע ובצבע זהוב-בהיר. מצננים על רשת.
  5. מכינים את המלית: מחממים מעט את השמנת.
  6. בסיר כבד ורחב שמים את המים והסוכר, ומבשלים מעל לאש בינונית תוך ערבוב בכף עץ, עד שהסוכר נמס, וממשיכים לבשל מבלי לערבב, תוך השגחה, כ-9-7 דקות, עד שהסירופ מקבל צבע חום-קרמל (מדי פעם מברישים את הדפנות במברשת רטובה).
  7. מסירים מיד מהאש ובזהירות, רחוק מהגוף, יוצקים את השמנת החמה בהדרגה, תוך ערבוב. התערובת תבעבע חזק (אם התערובת מתגבשת והיא לא חלקה, ממיסים שוב מעל לאש נמוכה 1 דקה תוך ערבוב, עד שהיא חלקה). מוסיפים את החמאה והדבש, ומערבבים עד שהחמאה נמסה. מוסיפים את השקדים וגרידת התפוז, ומערבבים עד שכל השקדים מצופים בקרמל.
  8. יוצקים מיד את התערובת החמה מעל לבצק האפוי, ובעזרת מרית מתכת מדורגת לקישוט, מורחים באופן אחיד. אופים 20-18 דקות, עד שהשקדים שחומים קלות והקרמל מבעבע. מצננים בתבנית על רשת לפחות 1/2 1 שעות.
  9. מסירים את נייר האלומיניום עם העוגיות, וחותכים למלבנים קטנים בגודל 2X4 ס"מ בסכין גדול וחד.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©