אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  סורבה לימון / רוני ונציה

מקור המילה הצרפתית "סורבה" במילה האיטלקית "סורבטו" שמקורה במילה הטורקית "שורבט" שפירושה פשוט, "משקה". הסורבה הוא הקינוח הקפוא הראשון בהיסטוריה. הוא הומצא על - ידי הסינים דווקא, הרבה לפני הופעת הגלידה במאה ה - 18. הסוחרים הערבים של המזרח העתיק הביאו את הסורבה מסין לאיטליה.

הסורבה עשוי בדרך כלל ממיץ או מחית פרי, סוכר ומים בתוספת ליקר, משקה אלכוהולי או חליטת צמחים להדגשת הטעמים. מוסיפים לו לפעמים חלבונים או ג'לטין לייצוב. יש לו מרקם חלק ומעט קרמי, והוא דל קלוריות ללא שומן, ופשוט מאוד להכנה. בצרפת מגישים אותו בין חלקי הארוחה כדי "לנקות" ולרענן את הפה בין מנה למנה, וכם כקינוח.

את הסורבה אפשר להכין במכונת גלידה וגם בלעדיה. שתי האפשריות לפניכם.

קרדיט: צילום: דורון זוסמן
ציון גולשים:  (28 מדרגים)
חומרים (4 מנות)
1.5 כוסות מים מינרלים
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס מיץ ליים טרי
1 כף וודקה
2 כפיות קליפת לימון מגוררת
אופן ההכנה
  1. מכינים סירופ: בסיר בינוני שמים את המים עם הסוכר. מביאים לאט לרתיחה מעל להבה בינונית, מערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס. מבשלים במשך 3 דקות נוספות ברתיחה נמוכה. מסירים מהאש ומצננים.
    מעבירים את הסירופ המצונן לקנקן או לכלי גדול עם משפך, מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים, מכסים ומקררים במקרר כמה שעות, או עד שהתערובת קרה לגמרי.
  2. מעבירים את התערובת למכונת גלידה ומקפיאים לפי הוראות היצרן.
  3. למי שאין מכונת גלידה: יוצקים את התערובת לכלי שטוח, מכסים ושמים במקפיא ל - 4 שעות לפחות, עד שהתערובת קפואה. מוציאים את התערובת מהמקפיא וחותכים לחתיכות גדולות בגודל 7-8 ס"מ. מעבירים למעבד מזון, ומעבדים עד לקבלץת תערובת חלקה. מחזירים לכלי ומקפיאים שוב כ - 3 שעות, עד שהתערובת קפואה. חוזרים על פעולת ההקפאה והחיתוך 2-3 פעמים נוספות, עד שמקבלים מרקם חלק ואוורירי.
  4. מעבירים למיכל פלסטיק אטום היטב ומניחים במקפיא כמה שעות לפני ההגשה. אם הסורבה קשה מדי, מרככים אותו מעט במקרר לפני ההגשה.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©