אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 פאייה עוף
 בליני עם סלמון מעושן וקוויאר אדום
 ביצי בנדיקט

  פסטייה - פשטידת בשר מתוקה / רותי קינן- מתוך הספר "מטבח עולמי"

אחת המנות הפופולריות ביותר במטבח המרוקאי, המוגשת לשולחן ברוב טקס. שילוב יוצא דופן של מלית בשר, ביצים ושקדים, עטופה בעלי בצק דקיקים, בזוקים באבקת סוכר וקינמון. הכנת התבשיל כרוכה במאמץ, אבל התוצאה מצדיקה אותו, המתכון המסורתי הנפוץ ביותר עושה שימוש בבשר יונה, אך אפשר להשתמש גם בסוגי בשר אחרים, או בשאריות (כך למשל, בשר עוף מבושל או צלוי יחסוך חלק ניכר מזמן הבישול של המלית).

ציון גולשים:  (43 מדרגים)
חומרים (6 מנות)
150 גרם מרגרינה
2 בצלים קצוצים
500 גרם בשר פרגיות, חתוך לקוביות קטנות
1/4 כפית קינמון
1/2 כפית זנגביל (ג'ינג'ר) טחון
1/4 כפית כורכום או זעפרן
מלח ופלפל
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
1/3 כוס סוכר
4 ביצים טרופות
100 גרם שקדים מולבנים, חצויים
8 עלי סיגרים מרוקאיים
1 חלמון
אבקת סוכר
לבזיקה:
אבקת סוכר
3/4 כפית קינמון
כלים:
תבנית קפיצית, או כלי חרס, בקוטר 20 ס"מ
אופן ההכנה
  1. ממיסים בסיר בינוני 30 גרם מהמרגרינה, ומטגנים את הבצלים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר, ומטגנים תוך בחישה תכופה עד שהבשר מזהיב.
  2. מוסיפים את הקינמון, הזנגביל, הכורכום, מלח ופלפל וכוס מים, ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על להבה קטנה כ-20 דקות, עד שהבשר רך מאוד. בכף מחוררת, מעבירים את הבשר לצלחת.
  3. מוסיפים לנוזלים שבסיר את הפטרוזיליה והכוסברה, מגבירים את הלהבה ומבשלים 5 דקות. מוסיפים לסיר את הסוכר, ובוחשים עד שהוא נמס. מנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הביצים תוך בחישה. מבשלים וממשיכים לבחוש עוד 3 דקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. מסירים מהאש, ומצננים.
  4. מטגנים במחבת את השקדים ב-20 גרם מהמרגרינה, עד שהם מזהיבים. מוסיפים לתערובת הביצים, ומערבבים.
  5. מחממים את התנור לחום גבוה (200 צ.). ממיסים את יתרת המרגרינה, ומושחים שלושה עלי סיגרים. מניחים אותם זה על זה, כך שירפדו את התחתית והדפנות של התבנית.
  6. מניחים את הבשר המבושל על העלים, ומכסים בשני עלי סיגרים משוחים במרגרינה. דוחפים את העלים סביב הדפנות של הכלי כלפי מטה. מניחים עליהם את תערובת הביצים, ומכסים בשלושה עלים נוספים משוחים במרגרינה, שגם אותם דוחפים סביב הדפנות.
  7. מושחים את העלה העליון בחלמון מדולל במים, ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים מהתנור, ובוזקים על הפסטייה אבקת סוכר ואת הקינמון.

    הקישוט המסורתי של המאפה מורכב מאבקת קימון וסוכר, שזורים על הפסטייה בדיגום שתי וערב: זורים שכבה אחידה של אבקת סוכר על כל המאפה. מניחים עליו רצועות קרטון ברוחב 3 ס"מ מקבילות, עם רווח של ס"מ ביניהן. זורים קינמון ברווחים שבין הרצועות. מרימים את הרצועות בזהירות, ומניחים אותן במאונך לפסי הקינמון. זורים קינמון ברווחים שנוצרו, ומסירים את הרצועות.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©