אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

עוגות ועוגיות
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  זאכר טורטה / שגיא קופר

ציון גולשים:  (19 מדרגים)
חומרים
175 גרם שוקולד מריר
125 גרם חמאה
125 גרם סוכר
4 חלמונים
1/4 כפית תמצית שקדים מרים
125 גרם קמח רגיל
1/4 כפית אבקת אפיה
5 חלבונים
קורט מלח
לגלאזה
2 כפות ריבת משמשים (או ריבת דובדבנים)
כף מים
1-2 כפות מיץ מלימון
לזיגוג:
75 גרם סוכר
4 כפות מים
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את השוקולד בבאן מרי (סיר עם מים רותחים ומעליו קערה, בה מונח השוקולד. כך הוא נמס לאיטו ואין סיוכי שישרף)
  3. מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים את החלמונים אחד אחד וטורפים עד שהכל חלק ובהיר. מערבבים פנימה את השוקולד המומס ואת תמצית השקדים.
  4. מערבבים את הקמח ואבקת האפיה ומעבירים לקערה של השוקולד בתנועות קיפול. מקפלים כך עד שהכל מעורבב יפה יפה.
  5. מקציפים את החלבונים עם המלח עד שהקצף יציב, אבל לא יבש ומקפלים אל תערובת השוקולד והקמח.
  6. משמנים ומקמחים תבנית בקוטר 25 ס"מ ומעבירים לתוכה את התערובת. אופים במרכז התנור בערך שעה, או עד שהעוגה "קשה" ורואים שהשוליים שלה התנתקו קצת מדפנות התבנית. נותנים לעוגה להתקרר קצת ואז מוציאים מהתבנית ומקררים לגמרי.
  7. בינתיים מכינים את הגלאזה (המילוי): מרתיחים קלות את הריבה עם המים והלימון. חותכים את העוגה באמצע (אפשר עם חוט!) ומורחים את המילוי על החלק התחתון. מורחים גם על החלק העליון (למעלה של העוגה). מאחדים את החצאים ונותנים לנוח.
  8. מכינים את הזיגוג: מביאים את המים והסוכר לרתיחה תוך בחישה. מורידים מהאש מוסיפים את השוקולד וממיסים אותו. מחזירים לאש ומביאים לטמפרטורה בה אם זורקים טיפה מהנוזל לתוך מים נוצר "כדור" קטן. מורידים מיד מהאש וממשיכים לערבב עד שהתערובת כבר לא מבעבעת.
  9. שופכים את הזיגוג על העוגה מלמעלה - שכבה שווה בבקשה - ונותנים לו להשפך גם על הצדדים. מורחים את הזיגוג על הצדדים אבל לא נוגעים בחלק העליון. סבתא שלי גילתה לי שאם מחליקים - מאבדים את המראה החלק ואת הברק...
  10. זהו. אוכלים אם לא חבל... באשר לקישוט עם תותים - אפשר בהחלט, גם באמצע וגם במעגל למעלה, בפרוסות תותים. העניין הוא שאז זה לא זאכרטורטה, אבל למי אכפת, כל עוד זה טעים.



דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©