אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 סח'ינה חגיגית של מראקש ואסווירה
 עוגת לקח (דבש)
 עוגת שזיפים - צווצ'קנקוכן

  עוגיות ממולאות (מננה, מעמול) / קלודיה רודן, מתוך "ספר הבישול היהודי - מזרח ומערב"

"מננה" הוא השם היהודי ל"מעמול" הערביות, והעוגיות עצמן שונות מעט מהגירסה הערבית - זה לפחות מה שגיליתי כשחזרתי למצרים וידידי המוסלמים אמרו שהתגעגעו לעוגיות שלנו. כל משפחה יהודית החזיקה קופסה מלאה בעוגיות הללו, והיהודים המשיכו לעשות כן עשרות שנים אחרי שעזבו את מצרים. אמי דאגה תמיד לאספקה שלהן.

במשך שנים חיפשה אמי את המלקחיים המשוננים שבעזרתם הטבענו דוגמה נאה על העוגיות, ובסופו של דבר מצאה מישהו שהכין לה זוג מלקחיים - אף שבאותה מידה יכלה להשתמש במזלג.

הבצק, העשוי קמח וחמאה, מבושם במי פרחים ונימוח להפליא. המלית השכיחה ביותר עשויה אגוזי מלך, היוקרתית ביותר עשויה פיסטוקים, ויש גם גירסה מצוינת ממולאת בעיסת תמרים. זה אחד המתכונים הגדולים של המטבח שלנו.

ציון גולשים:  (110 מדרגים)
חומרים
לבצק:
3.5 כוסות קמח
2 כפות סוכר
250 גרם חמאה
1 כף מי ורדים או מי פריחת תפוזים
1 כף חלב או ככל הדרוש
אבקת סוכר לזרייה
למלית האגוזים:
1.5 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך או פיסטוקים, קצוצים דק
6-4 כפות סוכר
1 כפית קינמון טחון (רק אם משתמשים באגוזי מלך)
2 כפות מי ורדים או מי פריחת תפוזים
למלית התמרים:
300 גרם תמרים מיובשים, מגולענים, רצוי רכים
6-4 כפות מים או כדרוש
אופן ההכנה
  1. להכנת הבצק: מערבבים את הקמח עם הסוכר, מוסיפים את החמאה ומשפשפים בכפות הידיים לתערובת פירורית (ניתן לעשות זאת במעבד מזון ולהעביר לקערה). מוסיפים את מי הפרחים ודי חלב לקבלת בצק רך הנאסף לכדור.
  2. להכנת מלית האגוזים: מערבבים יחד את כל החומרים. למלית התמרים: מעבדים את התמרים במעבד מזון עם די מים לקבלת עיסה רכה.
  3. נוטלים מהבצק גושים בגודל אגוז מלך. עושים בכל גוש גומה בעזרת האגודל. מרחיבים את הגומה, מסובבים ומהדקים את הבצק אל כף היד, עד לקבלת "סיר" קטן שדופנותיו דקות למדי; אם הן נקרעות, קל להדביקן. ממלאים את הגומה כדי שלושה רבעים מגובהה באחת המליות, ומקרבים את הדפנות לאטום את המלית במעין "כדור" בצק. משטחים את הכדור ומניחים בתבנית אפייה, כשהתפר כלפי מטה והצד החלק כלפי מעלה. צובטים את פני העוגיה במלקחיים משוננים או דוקרים במזלג.
  4. מחממים תנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס) ואופים 20-30 דקות ולא יותר. אין מניחים לעוגיות להשחים. בתום האפייה העוגיות יהיו רכות מאוד ובהירות, אבל הן יתקשו ברגע שיצטננו. מוציאים מהתבנית רק אחרי שהצטננו והתקשו, ומאבקים באבקת סוכר.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©