אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מרקים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
מתכונים
 סלט זיתים-צליה דזיתון
 פזואלוס
 שזיפים ממולאים- אלברקוק מעמרין

  מרק ה"משי"- מרק חרירה / רבקה לוי מלול מתוך הספר "הבישול המרוקני"

מרק זה הוא "מרק המרקים" המרוקניים. בלילות החורף נוהגים להזמין ידיים וכולם יושבים סביב סיר החרירה. זהו מרק רב כמות ולכן מכינים אותו כשיש הרבה סועדים. כל סועד מקבל אז "זבניה דיל חרירה" – קערית חרס עמוקה מלאה מרק.

מקורו בין ערביי מרוקו אשר נהגו להכינו בחודש הרמדאן. במשך חודש זה היו רחובות המדינה (השכונה המוסלמית) אפופי ניחוח החרירה.

ציון גולשים:  (458 מדרגים)
חומרים (10 מנות)
1 ק"ג בשר בקר (שמן במקצת) חתוך לקוביות קטנות
3-4 עצמות עם מח
1 כוס עדשים חומות
1 כוס גרגרי חומוס
2 כוסות רסק עגבניות טריות
1/2 כוס קמח
1/2 כוס מיץ לימון טרי
4-5 ליטר מים
1 כוס אטריות דקות
1 ראש סלרי שלם (כרפס עם עלים)
1 חבילת פטרוזיליה
1 חבילת כוסברה
3 בצלים
1.5 כפיות פלפל שחור
1/2 כפית כורכום
מלח
אופן ההכנה
  1. משרים את החומוס למשך הלילה, קולפים למחרת. שוטפים היטב את הסלרי ואת הבצל וקוצצים דק.
  2. לתוך סיר גדול מכניסים את הבשר, העצמות, החומוס שקולף והעדשים.
  3. מאדים את הבצל במחבת ומוסיפים אותו לסיר שבו מתבשלות הקטניות על האש. מאדים את העגבניות ומוסיפים. מאדים את הסלרי ומוסיפים.
  4. מבשלים הכל יחד כשעתיים. מדללים את הקמח בכוס אחת של מים, או במעט יותר, ומוסיפים לתוך המרק. מוסיפים את המלח, האטריות, הפטרוזיליה והכוסברה וממשיכים בבישול.
  5. לאחר 30 דקות מוסיפים את מיץ הלימון, ומבשלים כ-15 דקות. בוחשים מדי פעם, בעיקר לאחר הוספת הקמח הנוטה להידבק לתחתית הסיר, בשלב זה מתקבל מרק עשיר בתוכנו וסמיך. ניתן לדללו מעט לפי הטעם.

    *יש האוהבים חרירה סמיכה יותר ועל כן מוסיפים מעט יותר קמח.

    *חרירה במרוקנית פירושו משי.


דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©