אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  צלי בקר חמוץ / מיכל לוי - אלחלל

שימו לב: מתחילים בהכנה לפחות 48 שעות מראש.

קרדיט: צילום: דני לרנר
ציון גולשים:  (10 מדרגים)
חומרים
1.5 ק"ג בשר לצלי מנתח ויסבראטן או שריר
למשרה:
1 כוס (200 מ"ל) חומץ בן יין אדום
1 כפית מלח
1 ליטר (5 כוסות) מים (מומלץ מינרלים)
1 בצל אדום קלוף ופרוס דק
5 גרגרי פלפל אנגלי
2 מסמרי ציפורן
2 עלי דפנה
1 גזר קלוף ופרוס דק
1/2 כוס צימוקים
1 כוס שזיפים מיובשים ללא גרעינים
3 כפות שמן זית
להגשה:
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה או צמחית
אופן ההכנה
  1. המשרה: שמים את כל מרכיביה בסיר, מביאים לרתיחה, מסירים מהכיריים ומעבירים למקרר למשך כחצי שעה, עד שהיא קרה לגמרי. שמים את נתח הבשר בקערה גדולה, יוצקים מעליו את המשרה ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מחזירים למקרר ל-48 שעות לפחות (עד 3 ימים). בכל יום, פעמיים לפחות, מקפידים להפוך את נתח הבשר, כדי שבסופו של דבר המשרה תיספג בכולו.
  2. הבישול: מוציאים את נתח הבשר מתוך המשרה, ושומרים את המשרה. מייבשים את הנתח במגבות נייר. מחממים את שמן הזית בסיר גדול בעל תחתית עבה ומטגנים את נתח הבשר כ-4 דקות מכל כיוון, עד הזהבה.
  3. מוסיפים כשלושה רבעים מהמשרה ששמרנו וכוס מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל כשעה וחצי דקות, עד שהבשר רך לגמרי. אם חסרים נוזלים, מוסיפים את שארית נוזלי המשרה.
  4. להגשה: מוציאים את הבשר מהסיר, מוסיפים את השמנת ומתבלים, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה, על להבה גבוהה. פורסים את הצלי לפרוסות דקות, מעבירים לצלחות הגשה, יוצקים מעט מהרוטב ומגישים.



    איך שומרים? בכלי אטום במקרר, מכוסה ברוטב, 3-4 ימים. כל חימום משביח את טעמה של המנה. אם מתכוונים להכין את הצלי מראש עדיף לא לפרוס אותו מראש.




דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©