אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד
|שלום אורח
התחבר
|הירשמו ל-ynet

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  אלבלו פולאו (אורז עם דובדבנים) / גדעון כלימיאן מתוך הספר 'המטבח הפרסי'

קרדיט: צילום: פיליפ מטראי
ציון גולשים:  (24 מדרגים)
חומרים
500 גרם (3 כוסות) אורז בסמטי
3 כפיות מלח
1 קופסא דובדבנים מתוקים משומרים (מסננים ושומרים גם את הסירופ)
1 כוס סוכר
1/2 כפית קינמון
2 כפיות חמאה
1/2 כוס שמן זית
2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות עגולות בעובי כ-1 ס"מ
1/2 כפית כורכום
1 כפית זעפרן שרוי ב-5 כפות מים רותחים לשעה
1/4 כוס חמאה מומסת (או 4 כפות שמן זית)
לקישוט:
1 כף שבבי שקדים מטוגנים קלות בחמאה
2 כפות שבבי פיסטוק מטוגנים קלות בחמאה
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האורז 3 פעמים במים חמים, או לחלופין שורים אותו 4 שעות בקערת מים, מסננים, שוטפים ומניחים בצד.
  2. בינתיים מרתיחים בסיר טפלון גדול 8 כוסות מים עם 3 כפיות מלח. מוסיפים את האורז המסונן ומבשלים 8 דקות. במהלך הבישול בוחשים פעמיים, כדי למנוע היווצרות גושים.
  3. מסננים במסננת גדולה ושוטפים במעט מים פושרים.
  4. שמים בסיר קטן את הדובדבנים המסוננים והסוכר ומבשלים על להבה בינונית כ-30 דקות. מסננים ושומרים את הסירופ שנוצר. מוסיפים לדובדבנים את הקינמון והחמאה ומניחים בצד לצינון.
  5. מייבשים את הסיר משאריות המים ומחממים את השמן לחום גבוה. מסדרים את תפוחי האדמה על תחתית הסיר, מתבלים בכורכום ומטגנים כ-7 דקות (בלי להפוך).מוסיפים 2 כפות הגשה גדושות מהאורז המבושל, מהדקים היטב לתחתית הסיר ומטגנים כ-5 דקות נוספות. ממשיכים להוסיף שכבות דובדבנים ושכבות אורז לסירוגין. בוזקים מלמעלה את הקינמון ויוצקים את מי הזעפרן. מכסים את הסיר במגבת מטבח, מניחים עליה את המכסה ואוספים את שוליה כלפי מעלה.
  6. מבשלים על להבה נמוכה כ-50 דקות. אין לפתוח את המכסה במהלך הבישול.
  7. מסירים את המכסה ומוסיפים מחצית מהחמאה המומסת (או שמן הזית) וחצי כוס מסירופ הדובדבנים (מהקופסא). מכסים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-10 דקות.
  8. בגמר הבישול מניחים את הסיר המכוסה על משטח העבודה לצינון, כ-10 דקות.
  9. מעבירים בעדינות כף אחר כף מהאורז המבושל לצלחת הגשה גדולה, מסדרים בעדינות בצורת חרוט. מפזרים מלמעלה את שבבי השקדים והפיסטוק.  מערבבים ומגישים.

 

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©