אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

בשר
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  חמין / דליה פן-לרנר

ציון גולשים:  (374 מדרגים)
חומרים
10 תפוח אדמה בינונים קלופים
1/2 קילו שעועית שהושרתה לפחות 4-3 שעות במים
עצמות בקר לריפוד תחתית הסיר
נתח בשר בקר
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גדולות
מלח ופלפל פפריקה
פטרוזיליה קצוצה
1 כף דבש או סוכר מומס ומושחם במעט מים (קרמל)
לקישקע:
מעיים או עורות צוואר עוף שלמים ככל האפשר וללא קרעים
2 כוסות קמח
1 בצל גדול קצוץ
שומן עוף
1 תפוח אדמה לא מבושל מגורר על פומפיה גסה
מלח ופלפל
קצוצים פטרוזיליה ושמיר
אופן ההכנה
  1.  מכינים את הקישקע: מטגנים את הבצל במעט שומן עוף. מערבבים את הקמח, הבצל תפוח האדמה והתבלינים. מוסיפים את שומן העוף שהותך לצורך טיגון הבצל, ועוד קוביות קטנות של שומן עוף. מעבדים לתערובת אחידה אך לא דביקה מדי. 
  2. סוגרים פתח מהצוואר או המעיים. ממלאים במתינות, בלי לדחוס כמות גדולה מדי, אחרת העור ייבקע בזמן הבישול. תופרים את הקצה השני. יוצקים מים רותחים על המעיים, מוציאים מהמים ושומרים במקרר. 
  3. מכינים את סיר החמין: קולפים את תפוחי האדמה. אם הם גדולים, חוצים אותם. מעבירים לקערה גדולה ומתבלים במלח, פלפל ופפריקה. מוסיפים פטרוזיליה וקוביות בצל ומערבבים היטב. 
  4.  מרפדים סיר גדול וכבד בעצמות הבשר (שיהוו שכבת מגן כנגד חריכת התבשיל). ממלאים בשכבת תפוחי אדמה והבצל. מוסיפים את השעועית ללא מי ההשריה ומחדירים למרכז התבשיל את נתח הבשר. 
  5. ממלאים את הסיר במים עד כדי מחצית גובה המרכיבים. 
  6. ממיסים את הדבש בסיר קטן או מכינים קרמל שחום מהסוכר. מערבבים עם כוס מים ויוצקים לסיר. 
  7. מניחים את הקישקע מעל המרכיבים. מכסים את הסיר במכסה הדוק ומביאים לרתיחה.
    מחממים פלטה של שבת, וכשהיא חמה (15 דקות) מעמידים עליה את סיר החמין
    (או מחממים תנור לחום נמוך ומכניסים אליו את הסיר). מבשלים משך כל הלילה.
  8. למחרת, בודקים את התיבול ואם התבשיל השחים והנוזלים התאדו. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עוד מים. אם נשארו הרבה נוזלים, מבשלים זמן קצר ללא מכסה ואז שוב מכסים היטב.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©