מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית קפיצית בגודל 28-26 ס"מ בנייר פרגמנט. משמנים קלות את דפנות התבנית בחמאה, ומהדקים רצועת נייר פרגמנט לצדדים.
מורידים את הקרום מהלחם הכפרי, וטוחנים במעבד מזון. מערבבים עם יתר החומרים לקלתית, ומהדקים בתחתית התבנית. מקררים את הקלתית בזמן שמכינים את המילוי.
מכינים את המילוי: במעבד מזון או במערבל חשמלי, טורפים את הגבינות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ומלח ומערבבים היטב. בוחשים פנימה את התבלין הרצוי, ויוצקים לתוך הקלתית המקוררת.
שמים את התבנית מעל דף אפייה או בתוך תבנית אחרת (למילוי יש נטייה לנזול). אופים בתנור כשעה. מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה עוד כחצי שעה.
להגשה: מצננים מעט, מוציאים את טבעת התבנית (משאירים את החלק התחתון) ומגישים, או מצננים היטב ומקררים. חותכים לפרוסות דקות ומגישים עם לחם כפרי או בגט.