אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

מרקים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 
 
 

  מרק קובה אדום / אורן רוזנשטיין

מרק ירקות עם עגבניות ופפריקה שלתוכו מוסיפים את קציצות הקובה. מעטפת הקציצות עשויה מבורגול וסולת, והמילוי (הנקרא ‘גומו‘) מפירורי בשר מטוגנים ומבושלים, יחד עם בצל מטוגן, צנוברים, שום וסלרי.

ציון גולשים:  (215 מדרגים)
חומרים
למרק:
2 בצלים חתוכים גס
4 גבעולי סלרי כולל העלים קצוצים גס
3 קישואים חתוכים לשמיניות
כמה קוביות דלעת
4 גזרים קלופים וחתוכים לשמיניות
שמן לטיגון
מים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות פפריקה חריפה
1 כף סוכר
רסק עגבניות קופסא קטנה
לקובה:
1/2 1 כוסות בורגול טחון עבה
1/2 1 כוסות סולת
2-4 כפות קמח
מלח
מים
לגומו:
4 בצלים גדולים
1/2 1 קילו בשר טחון (בקר)
שמן לטיגון
2/3 כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק עוף
1 ביצה טרופה
2 שיני שום קצוצות
2 גבעולי סלרי קצוצים
אופן ההכנה
  1. 1. מכינים את בצק הקובה: שמים את הבורגול והסולת בקערה, מוסיפים מים שיכסו את התערובת כדי סנטימטר, ומניחים בצד למשך חצי שעה כדי לתת לבורגול ולסולת לספוג את המים.
    2. מקץ חצי שעה הנוזלים אמורים להיספג לגמרי. אם נשארו עודפים, נפטרים מהם. מוסיפים מלח וקמח ולשים לבצק גמיש, שאפשר יהיה להכין ממנו קציצות ולמלאן בלי שייקרעו. אם הבצק יבש מדיי, מוסיפים עוד מעט מים.
    3. מכינים את הגומו: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כעשר דקות. בוחשים מפעם לפעם.
    4. מוסיפים את המים ואבקת המרק ובוחשים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהבשר רך.
    5. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל, עד שהמים שבמחבת מתאדים ונשארים פירורי בשר שחומים. סבלנות, זה לוקח זמן. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים את הביצה והצנוברים ומערבבים היטב.
    6. מוסיפים את השום והסלרי ומטגנים יחד כדקה.
    7. מכינים את המרק: מזהיבים בסיר גדול את הבצל בשמן. מוסיפים את הסלרי, הקישואים, הדלעת והגזר ומטגנים עוד כ 2 דקות. מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים חלקית ומבשלים בבעבוע עדין כ 20 דקות.
    8. בינתיים מכינים את קציצות הקובה. יוצרים קציצות שטוחות מהבצק בידיים לחות וממלאים אותן בכף מן התערובת.
    9. מביאים את המרק לרתיחה ומכניסים לתוכו את הקציצות, שלוש בכל פעם. מוסיפים עוד קציצות רק כשהמרק רותח שוב.
    10. כשכל הקציצות בפנים, מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה. מכבים, מחכים כמה שעות (עדיף לילה שלם), ואז מחממים ומגישים.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©