אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות  |  ספקים למשרד

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

קינוחים
 
פורמט להדפסההדפס מתכון
שלח ב-emailשלח מתכון לחבר
תגובה למתכוןתגובה למתכון
 

  טארט לימון ומרנג / מיכל לוי-אלחלל

המתכון מתוך מוסף האוכל של עיתון 'לאשה'


קרדיט: צילום דני לרנר לאשה
ציון גולשים:  (6 מדרגים)
חומרים
לבצק:
1.25 כוסות קמח
100 גרם חמאה קרה
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 ביצה
2 חלמונים
למלית:
מיץ לימון משני לימונים
קליפת לימון משני לימונים
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 מכל שמנת מתוקה
1/2 ק"ג פירות העונה פרוסים (פפאיה, קיווי, תותים)
למרנג השוויצרי:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
כלים:
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או 5 תבניות אישיות
אופן ההכנה
  1. שמים את מרכיבי הבצק במעבד מזון ומפעילים רק עד שנוצר גוש בצק (חשוב לא להפעיל את המעבד זמן ארוך יותר, כדי לא לפגוע בפריכות הבצק). עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעה לפחות.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות) ומשמנים את התבנית. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה הגדול קצת יותר מגודל התבנית. מעבירים לתבנית ומרפדים את התחתית והדפנות בבצק ומאחסנים במקרר עד לאפייה.
  3. שמים את כל מרכיבי המלית, פרט לפירות, בקערה בינונית ומקציפים כ-3 דקות, עד שנוצרת בלילה אחידה. משטחים את הבלילה מעל הבצק ואופים 25-30 דקות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כשעה.
  4. מסדרים את הפירות על העוגה.
  5. הכנת המרנג: ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. בקערה חסינת חום, הגדולה מקוטר הסיר, מקציפים את החלבונים, הסוכר והווניל כשתי דקות במהירות גבוהה, עד שהקצף מלבין ונפחו גדל. מניחים את הקערה מעל הסיר וממשיכים להקציף תוך חימוך, כ-10 דקות, עד שהקצף נעשה יציב, זוהר ודביק למגע. מורידים את הקערה מהסיר ומקציפים עד שהחלבונים מתקררים במקצת.
  6. מחממים את התנור למצב גריל.
  7. זולפים על העוגה מעט מהמרנג, או מצפים את מרכזה במרנג, בעזרת מרית. מכניסים את העוגה לתנור למשך דקה, עד שהמרנג מזהיב.

        מגישים באותו יום.

דרגו: 
 12345
 גרועמצוין
 
 
 תגובות
נא להמתין לטעינת התגובות

חדשות
דעות
כלכלה
ספורט
צרכנות
תרבות ובידור
רכילות Pplus
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
סרטים
הוט
כלכליסט
משחקים
מקומי
לימודים
מדע
לאישה
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
מרכזי המבקרים
Israel News
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
אנציקלופדיה
באבלס
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
Yschool
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
שופינג לאשה
כיכר השבת
יחסים
אסטרולוגיה
מעורבות
ירוק
לאשה
דילים
ynetArt
kick
כלכליסט
בלייזר
רכילות Pplus
מנטה
משחקים
mynet
מפות
פרוגי
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
זיכרונט
ידיעות בתי ספר
ידיעות אחרונות
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
משחקים Games
עברית
דירות חדשות


YIT  - פיתוח אינטרנט ואפליקציותApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"םהאתר פועל ברישיון תל"יאקטיב טרייל
-nc  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©