נראה שלהסית נגד ישראל או לנצל כל במה כדי לזעוק למען "פלסטין החופשית" זה לגמרי הבון טון של התקופה. הערב (חמישי) זה הוכח שוב בצורה הזויה ביותר.
לצלילי "הבה נגילה" - קוראת "לשחרר את פלסטין"
ברומא התכנסו עשרות אלפי צעירים למופע ענק של עשרות מהלהקות והאמנים הפופולריים ביותר באיטליה, לציון אירועי 1 במאי, יום הפועלים, שזוכה באיטליה למעמד משמעותי מאוד.
לקראת שעות הערב המוקדמות עלתה לבמה הלהקה אי פטגארי (I PATAGARRI), להקה צעירה ומאוד פופולרית בקרב הצעירים במדינה, שהגיעה בשנה שעברה למקום השני בגרסה האיטלקית של "אקס פקטור".
1 צפייה בגלריה
להקת אי פטגארי
להקת אי פטגארי
להקת אי פטגארי
(צילום מסך מתוך "אקס פקטור איטליה")
הסולן פרנצ'סקו פראצולי הציג בפני הקהל את השיר הבא שאותו הוא רוצה לנגן, את לא אחר מאשר "הבה נגילה" והסביר ש"משמעותו בעברית הוא נשמח". ואז פצח במסע חינוך ובין היתר אמר ש"עד שכל עם יוכל להגדיר את עצמו ולהיות חופשי ולחיות בשקט ושלום, לא נוכל להיות שמחים, ולכן אני מבקש מכם לחזור אחריי – פרי פרי פלסטיין", אותה סיסמה שעליה הוא חוזר שוב ושוב תוך שלהוב הקהל, כשברקע מנגנים חבריו את הבה נגילה הכל כך יהודי וישראלי.
זו לא הפעם הראשונה שהלהקה הזו עולה לכותרות בהקשר הזה. רק לפני חודש הופיעה במילאנו בפני כמה אלפי מעריצים, כשגם שם ביצעה את "הבה נגילה" תוך קריאות "ישראל רוצחת ותחי פלסטין החופשית".
בחודש שעבר במהלך פסטיבל קואצ'לה מספר להקות קראו לתמוך בפלסטין, בהן גרין דיי ובלונד רדהד. להקת ניקאפ האירית לקחה את המחאה צעד אחד קדימה ובמהלך הופתעה נכתבו על המסך קריאות כמו "פאק ישראל, תשוחרר פלסטין" ו"ישראל מבצעת רצח-עם נגד העם הפלסטיני".