פסח הוא החג הגדול של היקבים בישראל: חנויות היין מדווחות כי כ-70% מסך מכירות היין השנתיות מתרחשים בשבוע שלקראת ליל הסדר, כשהעיקר הם יינות כשרים ויינות תוצרת הארץ. הטילו עליכם את המלאכה לדאוג ליין לשולחן הסדר, אבל אתם לא יודעים כמה בקבוקים לקנות? בשולחן הסדר מומלץ בקבוק אחד לכל חמישה מבוגרים. לא כל האורחים שותים? לא נורא, יישאר לכם מספיק יין עד ליום העצמאות.
6 צפייה בגלריה
(צילום: דיויד סילברמן)
מעל 500 יינות נטעמו במהלך השנה האחרונה, ומתוכם אנחנו ממליצים על 25 הבקבוקים הכי שווים בשוק. היינות מסודרים לפי מחיר (בסדר עולה מהזול אל היקר).

1. כרמל, סלקטד, קברנה סוביניון 2018

יקב כרמל עבר תהפוכות רבות בשדרה הניהולית והיצרנית, והשנה היקב שם דגש על יבוא, ייצור רב ובמגוון גדול. סדרת הפתיחה סלקטד, וסדרת האמצע פרייבט קולקשיין, נמכרות במחירים עממיים - 30 שקלים ו-40 שקלים בהתאמה. לאלו המחפשים אחר יין במחיר נגיש שיענג את החיך, הפתעת השנה במחירים המתאימים לכל כיס מגיעה מהקברנה סוביניון.
מחיר: 30 שקלים

2. היוצר, בראשית, שיראז 2017

אחת ההפתעות היפות בעולם היין היא שאפשר לייצר יינות איכותיים במחיר המעניק תמורה נפלאה. יקב היוצר מוכר בזכות יינות נגישים לכולם, ובין מבחר מכובד של יינות שהושקו לכבוד חג הפסח המתקרב, כדאי לשים לב לשיראז מסדרת בראשית. היין רך ועוצמתי יחדיו: יש בו בשומת של פירות אדומים ותיבול של וניל וקינמון, אל מול רכות נעימה שמותירה טעם טוב בפה.
מחיר: 39.90 שקלים

3. ברקן, רזרב - מהדורת זהב 2017

יקב ברקן הוותיק נכנס השנה למחוזות חדשים - ברמה ובאיכות של מיטב יקבי אירופה הקלאסית, עם אוריינטציה ייחודית לישראל ולמזרח התיכון. ליקב מבחר סדרות איכות וברמות מחיר שונות, ולקראת פסח מומלץ לבדוק את סדרת הרזרב המושקת במחיר ידידותי לחלוטין. מלבד התווית היפה והייחודית של הבקבוק, הקברנה סוביניון המגיע מכרם בן זמרה עוצמתי, מלא, דחוס ונהנה מסיומת ארוכה ועשירה בטעם. תמורה טובה למחיר.
מחיר: 40 שקלים

4. דלתון, פומה בלאן 2018

יקב דלתון הוותיק, שעבר עם השנים הרבה שינויי בעלויות, מנהלים וייננים, החל להתייצב בשנים האחרונות עם איכות ומיתוג מכובדים. לקראת חג הפסח, היקב משיק את עלמה קרימזון (85 שקלים) ושיראז כרם אלקוש (140 שקלים), אולם ההפתעה המענגת והצרופה נמצאת דווקא ביין הלבן, המיוצר מסוביניון בלאן שנבצר בכמה כרמים בצפון הארץ. שיטת הייצור הייחודית הפיקה יין איכותי, פריך, נעים ושופע טעמי פירות ומינרליות. היין יעניק קונטרה מעולה לכל הסלטים והמנות הראשונות שמגיעים מיד לאחר קריאת "שולחן ערוך".
מחיר: 50 שקלים

5. בנימינה, רזרב, מרסלן 2016

היקב הוותיק יצר בשנתיים האחרונות סדרות חדשות, שיפר את נראות התוויות ואף הוריד את המחירים. במהלך הדרך אף מותגה סדרה חדשה, המכונה "המושבה" - המביאה יינות מזנים שונים ובמחירים טובים. לקראת החג מושקים שרדונה מסדרת המושבה (40 שקלים), סוביניון בלאן-שרדונה מסדרת יוגב (50 שקלים) וקברנה סוביניון מסדרת רזרב (60 שקלים). עם זאת, אל תעזו לפסוח על המרסלן מסדרת רזרב - יין מלא, עשיר ומפתיע לטובה, שיכול להתמודד מול כל הבשר המוגש לשולחן בארוחת החג.
מחיר: 59.90 שקלים

6. טפרברג, אינספייר, דבוטאז' 2017

יקב טפרברג עבר הרבה תמורות שיווקיות מוצלחות בשנים האחרונות, ומתיחת הפנים, שמות הסדרות והתוויות החדשות רק הועילו ליקב - כך שהוויזואליות כיום שוות ערך לאיכות הייצור הגבוהה. בין הסדרות החדשות שנוצרו לאחרונה הייתה גם סדרת אינספייר, ובסדרה זו אפשר למצוא את דבוטאז' המצוין, המורכב מן הזנים מלבק ומרסלן. היין עוצמתי ומסקרן כבר מהלגימה הראשונה, עשיר בטעמים, מרוכז ודחוס. זהו בהחלט יין ראוי ומכובד לערב חג הפסח, ובשל איכותו אפשר גם ליישן אותו בתנאים טובים עוד שנים רבות קדימה.
מחיר: 60 שקלים

7. לה ז'אמל, מלבק 2018

בין היינות הרבים המגיעים מיקבים ישראליים ברשימה זו, כדאי בהחלט לתת תשומת לב גם ליקב צרפתי וכשר זה, המגיע מלנגדוק שבדרום צרפת. היקב מייצר מספר גדול של יינות מזנים ייחודיים, חלקם יותר מוכרים בישראל, כמו שרדונה או קברנה סוביניון, אבל דווקא המלבק מיוחד ומסקרן, מכיוון שהוא מעלה אף מאוד ירוק ומעורר תיאבון, כשהפה עצמו מלא ריבתיות ופירותיות. בהחלט שווה את המחיר.
מחיר: 60 שקלים

8. 1848, דור 2, רוזה 2017

היקב הוותיק ביותר בארץ מפתיע השנה עם רוזה נהדר ומאוד מלבב. צבעו ורדרד על גבול האפרסק, והאף מפגין רמזים של פרדס: אשכולית טרייה, קליפת תפוז וגם פריחת דובדבנים. הפה חמצמץ ונעים, כשהסיומת פריכה, קצרה ועושה טעם של עוד. יין אידיאלי לצד הסלטים שפותחים את הארוחה, ולמהדרין אפשר גם להמשיך איתו לכיוון הקינוחים.
מחיר: 60 שקלים

9. נטע, אדום 2016

היקב הצעיר מאוד שוכן בכרמי יוסף, והחל להתגלגל ולהתפרסם בתפריטי מסעדות כגחל לוהט. ההצלחה שלו נובעת גם מאיכות יינותיו, ואכן היין האדום המורכב מהזנים מרלו, סירה, פטי ורדו ופטיט סירה יוצר יין כייפי, נגיש, קליל, לא מתוחכם או כבד - אלא הרמוני ומאוד מאוזן. אם אתם מחפשים יין שיתאים לכל באי הסדר, ועם תווית ייחודית שמזכירה נוסטלגיה לילדות - זה היין בשבילכם.
מחיר: 70 שקלים

10. רמת הגולן, ירדן, גוורצטרמינר 2018

היקב הצפוני הוותיק עבר שינויים רבים ברמה הניהולית, ובעיקר שיפורים טכנולוגיים מתקדמים, בייחוד באיכות הכרמים. כיום, היקב מחזיק בחלק מן הכרמים הטובים בארץ, ואפשר להרגיש את זה בסדרת הר חרמון הנגישה, דרך גמלא הנותנת תמורה טובה למחיר, וכלה בסדרת ירדן שכבר ממותגת כאיכות ברמה בינלאומית. לקראת הפסח היקב השיק מרלו מסדרת ירדן (109 שקלים), קברנה סוביניון מסדרת גמלא (65 שקלים) ורוזה מסדרת הר חרמון (35 שקלים). עם זאת, כדאי להתעכב דווקא על גוורצטרמינר מסדרת ירדן 2018, אחד מן המוצלחים שנוצרו אי פעם בארץ, עשיר בבשומת של ליצ'י, מנגו ופסיפלורה וסיומת ארוכה ומתקתקה.
מחיר: 75 שקלים

11. טוליפ, ווייט פרנק 2018

אם יש יין לבן אחד שתמיד יבלוט מעל כולם, זהו הווייט פרנק של טוליפ, אשר נוצר במקור מענבים אדומים (קברנה פרנק) בשילוב עדין של הזן הלבן סוביניון בלאן. ביקב טוליפ יודעים בדיוק איך לעשות את היין הזה נכון - מבחינת צבע היין המיוחד, בשומת נהדרת של מי ורדים ותותים טריים וסיומת מתקתקה, שרק עושה חשק לעוד ועוד. בהחלט אחת ההפתעות בשולחן החג.
מחיר: 75 שקלים

12. עמק יזרעאל, אדומים 2016

יקב עמק יזרעאל זכה להצלחה בינלאומית אדירה בשנה האחרונה, כשיינותיו החלו להופיע במסעדות ידועות ברחבי העולם, בחנויות יין מובילות בניו יורק, בתפריטים של בתי מלון, ובל נשכח להזכיר את אינספור המדליות והשבחים המכובדים. השנה היקב יצר יין צנוע שמפגין עוצמות אדירות. אדומים 2016, מזני ארגמן, קריניאן וסירה, שהה כ-18 חודשים בחבית ומותיר אחריו יין נעים, נגיש לכל חיך, עם טעם עשיר ומלא ונוכחות, ואל תתפלאו אם די מהר תשמעו הערה - "מה, כבר נגמר הבקבוק?!"
מחיר: 80 שקלים

13. תבור, רעם 2014

יקב תבור עבר הרבה שינויים בשנתיים האחרונות, אם זה עיצוב מחדש של התוויות ועד שינוי כל המערך המיצובי והשיווקי של היקב. נראה שהצליחו, מכיוון שהמראה החדש בהחלט נקי ומדויק יותר, בדיוק כמו היינות שהוא מייצר. לקראת חג הפסח הפיק היקב גוורצטרמינר בסדרת הר (35 שקלים) וקברנה סוביניון (60 שקלים), אולם כדאי להעפיל לסדרת רעם, שם היין מורכב משילוב של סירה וקברנה סוביניון, ומעניק עוצמה, תעוזה, תבלינים וטעמים ריבתיים, שמותירים הרבה טעם של עוד בפה. בהחלט תמורה נאה למחיר.
מחיר: 80 שקלים

14. ברבדו כרמי יוסף, שרדונה 2018

שנים רבות שיקב ברבדו, בראשותם של פרופ' בן עמי ברבדו ופרופ' עודד שוסיוב, ממשיך להפיק יינות כבדים, מלאים וסמיכים, בהתאם לשיטת ההשקיה הייחודית שפיתחו הפרופסורים. השנה היקב הפיק שיראז מעניין (130 שקלים) וקברנה סוביניון עוצמתי (130 שקלים), אבל כדאי להתעכב על השרדונה המרשים ביותר, עשיר בחמאה, מינרליות, טעם משובח וסיומת ארוכה. היין ילווה היטב דג בתנור או את כל מה שקורה על השולחן עד למנה העיקרית.
מחיר: 90 שקלים

15. קסטל, רוזה 2018

יקב הבוטיק הישראלי המפורסם בעולם ממשיך מסורת ארוכה של ייצור יין איכותי בסדרות הגבוהות. דווקא השנה בחר היקב להשיק לקראת חג הפסח את סדרת היין הלבן הפותחת "לה וי לבן" (79 שקלים), אולם הרוזה השנה יצא פריך במיוחד, כייפי, קליל ועם סיומת ארוכה ונעימה. אם פסח ייצא השנה חמים כפי שמצפים, מומלץ לקרר רוזה זה היטב ולחגוג איתו את כל מנות הפתיחה.
מחיר: 94 שקלים

16. ויתקין, קריניאן 2015

כבר שנים רבות שיקב ויתקין נחשב לאחד מיקבי הבוטיק הטובים בארץ, אם זה ברמת דיוק העשייה, ניקיון ואיכות היינות ועד למיצוב ולמיתוג ארץ-ישראלי. קשה לבחור בין יינות משובחים, והשנה היקב משיק מסע ישראלי לבן (75 שקלים), מסע ישראלי ורוד (75 שקלים) וקברנה פרנק (115 שקלים), אולם מבחינת הזהות הכי ישראלית ואולי האופן הנכון ביותר למצות את הזן המקומי, ראוי לציון הוא הקריניאן שנוצר מגפנים בוגרות, וזהו כנראה הקריניאן הטוב ביותר שנוצר אי פעם בישראל. לא לפספס, פריט אספנים.
מחיר: 105 שקלים

17. טורא, מרלו 2015

יקב טורא, בבעלות ורד וארז בן סעדון, מייצר יין כבר כ-15 שנים, ולאחרונה אף עבר את כמות הייצור של 100 אלף בקבוקים בשנה. אחד היתרונות הגדולים של היקב הוא מיקום הכרמים בברכה, שם מזג האוויר יכול להגיע למינוס מכובד בעונת החורף הישראלית. נראה שזהו גם אחד התנאים האופטימליים לייצור מרלו איכותי, והשנה ייצר היקב יין משובח מזן זה, עשיר מאוד בתבלינים, כמו פלפל שחור, אניס וקימל. למי שמעוניין לחגוג השנה את החג עם מנעד טעמים מכובד בכוס - זהו היין האידיאלי.
מחיר: 129 שקלים

18. כישור, כרם מצודת תפן 2016

יקב כישור שוכן על רכס ההר העולה מחופי הגליל המערבי, בתוך כפר כישורית, ביתם לחיים של כ-170 בוגרים עם צרכים מיוחדים. היקב והכרם הם ענף תעסוקתי בכפר (אחד מתוך 12 ענפים), וחברי הכפר שותפים לעשייה ולעבודה ביקב ובכרם. בין היינות המסקרנים שהפיק היקב השנה כדאי לציין לשבח את כרם מצודת תפן המורכב מזנים בורדולזיים, והתוצאה היא אף עשיר ומלא ופה שמורכב מהרבה תבלינים, כשהסיומת ארוכה ונעימה.
מחיר: 140 שקלים

19. גבעות, קברנה סוביניון רזרב 2016

היקב, בראשותו של היינן המוכשר ד"ר שיבי דרורי, משיק מדי שנה מבחר יינות מצוינים, חלקם על בסיס זנים ייחודים לישראל (חמדאני ג'נדאלי), וגם כמה שלא נופלים באיכותם ממיטב היקבים במזרח צרפת. בין היינות נווה (85 שקלים) ומחולות בלבן (79 שקלים), כדאי דווקא לטפס לפסגת האיכות עם קברנה סוביניון רזרב, שהופק באופן מדויק, והתוצאה היא יין מאוזן, כבד ומרשים, שאידיאלי לכל ארבע הכוסות.
מחיר: 149 שקלים

20. רקנאטי, קריניאן פרא רזרב 2016

בשנה האחרונה התחלפה השדרה הניהולית והייננית ביקב רקנאטי, אך מה שנמצא כיום על מדפי חנויות היין הם עדיין היינות הוותיקים, הטובים והמוכרים. מתוך מבחר גדול של יינות שהשיק היקב השנה, רצוי ומומלץ לבדוק את זן הקריניאן מענבים שצמחו באופן פראי בכרם, ונמצא שהענבים כל כך טובים, שהוחלט למצבם בסדרת הרזרב היוקרתית. אכן, התוצאה היא יין עוצמתי, מלא ואלגנטי, כשהכוהל לא מאפיל על הטעם, והעוצמה והעושר על החיך רק יוצרים רצון לאתגר את החיך בלגימה נוספת.
מחיר: 149 שקלים

21. יתיר, נחל יתיר 2015

יקב יתיר הוא בין היקבים הבודדים בארץ שמצליחים לשמור על רמה גבוהה לאורך שנותיו, וכמובן על מוניטין של יוקרה ואיכות. בין שני היינות שהיקב משיק לחג הפסח - הר עמשא לבן (100 שקלים) ויין נחל יתיר - כדאי מאוד להשקיע באחרון, מכיוון שהוא מורכב משילוב מענג של ענבי סירה, טנאט ומלבק, ואופי ענבים ייחודי זה מעניק ליין עושר עצום של פירות אדומים באף, כשהטעם רגוע, מנחם, ממלא פה ובהחלט מותיר חשק לעוד ועוד לגימה. מומלץ מאוד כסנטר-פיס של הארוחה.
מחיר: 150 שקלים

22. יקב ירושלים, ווינדמיל ימין משה 2016

היקב הוותיק משיק מבחר גדול של יינות לקראת חג הפסח, ויין הפרימיום ווינדמיל ימין משה, עם טחנת הרוח של משה מונטיפיורי על התווית (דומה לתווית של יקב מונטיפיורי), מפתיע לטובה ברמת ההרמוניה. השילוב הנכון בין קברנה סוביניון, מרלו ופטי ורדו יוצר יין עוצמתי, מלא, גדוש ומסיבי, שבהחלט יכול להתמודד עם מנת הבשר המרכזית המוגשת בערב החג. עבודה יפה.
מחיר: 170 שקלים

23. מונטיפיורי, אריא 2014

יקב מונטיפיורי עבר הרבה תהפוכות ושינויי בעלים בתקופה האחרונה, אך מעולם לא הפסיק לייצר יינות טובים. מתוך מבחר גדול ומכובד של יינות איכותיים, כדאי להעניק את מלוא תשומת הלב ליין המכונה אריא (אוויר באיטלקית), אשר מסמל את האוויר שמסובב את טחנת הרוח המפורסמת של מונטיפיורי (תווית דומה ליקב ירושלים). ליין סממנים ארץ-ישראליים, והוא עשוי מקריניאן, סירה ופטיט סירה, המשתלבים יחד ליין מרתק, הרמוני, עשיר ומאוד מאוזן. בהחלט טעם נעים על החיך, שמותיר טעם לעוד.
מחיר: 180 שקלים

24. הרי גליל, יפתח 2015

יקב הרי גליל מוכר בדרך כלל מהיינות הנגישים שלו, שנמכרים בתמורה נהדרת למחיר ונמצאים כמעט בכל רשת מזון מובילה בישראל. היינות טובים, נעימים ובהחלט משתלמים. עם זאת, ליקב גם סדרה באיכות גבוהה מאוד, עם חומר גלם של ענבים שקשה מאוד להתחרות בהם בארץ (הכרמים שוכנים ממש על גבול לבנון, מרחק הליכה קצרה מגדר המערכת). השנה היקב משיק את כרם מעיין 2016 (188 שקלים), אך את המנה העיקרית של ערב החג חובה להגיש לצד כרם יפתח 2015, אחד מן היינות האלגנטיים, המדויקים והמסקרנים שיצאו בארץ בשנים האחרונות. חוויה לא זולה, אולם בהחלט בלתי נשכחת.
מחיר: 188 שקלים

25. אפוד, אביתר 2016

יקב אפוד הפחות מוכר הוא הפתעת הטעימה, עם יין משובח, מדויק, עוצמתי ואשר מותיר מלא רושם. השילוב הנכון בין הזנים קברנה סוביניון ופטי ורדו יצר איזון אידיאלי אשר מתאים כמוצג המרכזי במהלך ארוחת חג הפסח. לא רק שהבקבוק חגיגי ואופנתי, אלא שהיין משתלב לצד מנות בשר דשנות ומותיר טעם עוד הרבה אחרי הקינוח. מומלץ לפתוח לפחות שעה לפני קריאת ההגדה.
מחיר: 284 שקלים