בבית ארקפה: כך תכינו המבורגר כמו במסעדה(צילום: צילום: ירון ברנר)

סלופי ג'ו

המרכיבים:
לבשר -
1 ק"ג אסאדו
5 יח' בצלי שאלוט, פרוסים לקוביות
3 גבעולי סלרי, פרוסים לקוביות
חופן טימין טרי, קצוץ
4 עלי מרווה
2 גזרים
2 כפות חרדל חלק
1 כוס יין אדום (מה שאוהבים לשתות)
1 כוס ציר בקר או עוף או מים
4 כפות סויה
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
מלח, פלפל גרוס

לממרח אבוקדו -
1 אבוקדו בשל
חופן כוסברה טרייה
1 בצל שאלוט קצוץ
1 פלפל צ'ילי חריף - לפי הטעם
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל

לספייסי מיונז -
3 כפות מיונז איכותי
1 כף רוטב סרירצ'ה
לימון וגרידת לימון, מחצי לימון טרי
מלח, פללפל

להגשה -
לחמניות המבורגר
חסה פריכה, מופרדת לעלים
עגבנייה, חתוכה לפרוסות דקות
מלפפון חמוץ, חתוך לפרוסות דקות
המבורגר
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הבשר - שימו לב: מוציאים את הבשר מהמקרר לפחות שעה לפני תחילת העבודה. מחממים מחבת כבדה, יוצקים 2 כפות שמן זית וצורבים את בצלי השאלוט, הסלרי והגזר עד שהם מתקרמלים מעט. מוציאים מהמחבת, ושמים בצד.
  2. לאותה מחבת מוסיפים כף שמן זית, וצורבים את הבשר מכל הצדדים בערך דקה-שתיים מכל צד. מוציאים את הבשר ומניחים בתבנית אפייה.
  3. לתוך אותה מחבת מחזירים את הירקות הצרובים ומוסיפים את הטימין, המרווה, החרדל, הסילאן ורוטב הסויה, מערבבים את הכל ומוסיפים פנימה את היין. מביאים לרתיחה, מבשלים כחמש דקות עד שהאלכוהול מתאדה.
  4. מוסיפים כוס ציר או מים, ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזלים שבתחתית התבנית על הבשר, מכסים את התבנית בנייר אפייה ובנייר אלומיניום, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך שלוש שעות. מוציאים את הבשר מהתנור, ונותנים לו לנוח במשך שעה לפחות.
  5. מוציאים את הבשר מהתבנית, ומפוררים אותו בעזרת מזלג או סכין. מעבירים לקערה, ויוצקים מהרוטב שנשאר בתבנית יחד עם הירקות. מערבבים הכל ביחד
  6. מכינים את האבוקדו - קולפים את האבוקדו, וחותכים אותו לקוביות קטנות. מעבירים את החומרים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים הכל יחד.
  7. מכינים את הספייסי מיונז - מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מרכיבים את המנה - חותכים כל לחמנייה באמצע עד הסוף, וקולים מעט בתנור. מורחים על כל לחמנייה ממרח מיונז, ומעל מניחים מתערובת הבשר. על הבשר מורחים את ממרח האבוקדו, מסדרים את החסה, העגבנייה והמלפפון החמוץ, סוגרים את הלחמנייה ומגישים מיד.


צ'יקן בורגר

המרכיבים:
לעוף -
150 גר' חזה עוף, נקי מעור ועצמות
מלח, פלפל גרוס

לממרח אבוקדו -
1 אבוקדו בשל
חופן כוסברה טרייה
1 בצל שאלוט קצוץ
1 פלפל צ'ילי חריף - לפי הטעם
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל

לספייסי מיונז -
3 כפות מיונז איכותי
1 כף רוטב סרירצ'ה
לימון וגרידת לימון מחצי לימון טרי
מלח, פלפל

להגשה -
לחמניות המבורגר
חסה פריכה
עגבנייה, חתוכה לפרוסות דקות
מלפפון חמוץ, חתוך לפרוסות דקות
המבורגר
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את העוף - מתבלים את העוף במלח ופלפל וצורבים אותו במחבת משני הצדדים, במשך דקה מכל צד. מעבירים את העוף לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, בין 20-15 דקות.
  2. מכינים את האבוקדו - קולפים את האבוקדו, וחותכים אותו לקוביות קטנות. מעבירים את החומרים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים הכל יחד.
  3. מכינים את הספייסי מיונז - מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מרכיבים את המנה - חותכים כל לחמנייה באמצע עד הסוף, וקולים מעט בתנור. מורחים על כל לחמנייה ממרח מיונז, ומעל מניחים את העוף. מעל העוף מורחים את ממרח האבוקדו, מסדרים מעל את החסה, העגבנייה והמלפפון החמוץ. סוגרים את הלחמנייה, ומגישים מיד.

סלמון בורגר

המרכיבים:
לפילה סלמון -
150 גר' חזה פילה סלמון, ללא עצמות
מלח, פלפל גרוס

לממרח אבוקדו -
1 אבוקדו בשל
חופן כוסברה טרייה
1 בצל שאלוט קצוץ
1 פלפל צ'ילי חריף - לפי הטעם
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח, פלפל

לספייסי מיונז -
3 כפות מיונז איכותי
1 כף רוטב סרירצ'ה
לימון וגרידת לימון מחצי לימון
מלח, פלפל

להגשה -
לחמניות המבורגר
חסה פריכה, מופרדת לעלים
עגבנייה, חתוכה לפרוסות דקות
מלפפון חמוץ, חתוך לפרוסות דקות
המבורגר
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפילה - צורבים את הפילה המתובל במלח ופלפל על המחבת במשך דקה מכל צד, ומעבירים לצלייה של 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
  2. מכינים את האבוקדו - קולפים את האבוקדו, וחותכים אותו לקוביות קטנות. מעבירים את החומרים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים מערבבים הכל יחד.
  3. מכינים את הספייסי מיונז - מערבבים את כל המרכיבים יחד, עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מרכיבים את המנה - חותכים כל לחמנייה באמצע עד הסוף, וקולים מעט בתנור. מורחים על כל לחמנייה ממרח מיונז, ומעל מניחים את הפילה. מעל הפילה מורחים את ממרח האבוקדו, ומסדרים מעל חסה, עגבנייה ומלפפון חמוץ. סוגרים את הלחמנייה ומגישים.
המתכונים באדיבות רשת "ארקפה"