כותרת ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
4 חתיכות של פילה סלמון עם העור במשקל של 200 גר' כל אחד
2 גבעולי בצל ירוק
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום גמבה
1 פלפל אדום חריף (לא חובה, רק למי שאוהב חריף)
1 קישוא
1חציל קטן
4 שיניי שום
6 כפות מלח גס
פטרוזיליה, קצוצה
מעט שמן זית
מים
מלח ופלפל
מלח ים אטלנטי (לא חובה)
5 צפייה בגלריה
מתכוני דגים ממסעדת הולה
מתכוני דגים ממסעדת הולה
סלמון עם ירקות
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות. מחממים שמן זית במחבת ומאדים לפי הסדר: בצל, פלפלים, שום, חציל וקישוא, מבשלים על להבה קטנה כ-15 דקות. לסנן ולשמור את הנוזל.
  2. מתבלים את הסלמון במלח ופלפל. משמנים תבנית עם שמן זית, מרטיבים את המלח הגס, מניחים את הסלמון בתוך התבנית עם הצד של העור כלפי מעלה, ומכסים את העור שמעל עם המלח הגס הרטוב.
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות (טורבו עדיף) במשך כ-8 דקות. מוציאים מהתנור ומסירים בעדינות את העור עם המלח בעזרת ספטולה קטנה או מזלג.
  4. להגשה - שמים את הירקות מתחת לדג או לצדו. יוצקים מעל הדג את הנוזלים שנשארו מהירקות.
  5. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל, ומגישים.
כותרת ביניים
המצרכים (ל-2 מנות):
1 פילה מדג דניס
לרוטב -
1/2 כוס יין לבן
2 כפות חמאה גדושות
1/2 כף שום כתוש
מלח, פלפל
חופן פטרוזיליה, קצוצה
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - למחבת מחוממת יוצקים חצי כוס יין לבן, ומערבבים קלות.
  2. מוסיפים 2 כפות גדושות של חמאה, מערבבים עד להמסה ומוסיפים פנימה את השום הכתוש, המלח והפלפל לפי הצורך ואת הפטרוזיליה. מערבבים את כל המרכיבים במחבת במשך כמה דקות לצמצום הנוזלים, ומכבים את הלהבה.
  3. צולים את הדג - על גריל מחומם צולים את הדג משני הצדדים במשך כשתי דקות בכל צד.
  4. הגשה - מסדרים את הדג בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים מיד.
כותרת ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
4 דגי דניס
3 בצלים
1 חציל קטן
2 זוקיני או קישואים קטנים
3 עגבניות קטנות
1 כוס יין לבן יבש
טימין ורוזמרין טריים, קצוצים גס
מעט שמן זית
חופן עלי בזיליקום
גרידת לימון
5 צפייה בגלריה
מתכוני דגים ממסעדת הולה
מתכוני דגים ממסעדת הולה
דניס בתנור
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. חותכים את הבצל לפרוסות דקות. מחמים במחבת קטנה שמן זית ומאדים את הבצל עד שהופך שקוף.
  2. מבצעים שלושה חתכים בעזרת סכין חדה לרוחב בכל דג עד לעומק האדרה. מתבלים במלח ופלפל.
  3. חותכים את הירקות לפרוסות דקות ומחדירים אותם בחריצים של הדג: חציל, עגבנייה,
  4. זוקיני. מתבלים במלח ופלפל ומגררים מעל מעט לימון.
  5. מניחים בתבנית את הבצל המאודה, מעל מניחים את הדניס, יוצקים כוס יין לבן, מפזרים את
  6. הטימין ועלי הרוזמרין מעל ומוזגים שמן זית בנדיבות.
  7. אופים ב-220 מעלות (טורבו עדיף) במשך 15 עד 20 דקות.
  8. להגשה - מרטיבים את הדג בנוזלים שנשארו ומפזרים עלי בזיליקום טריים ויפים.
כותרת ביניים
המצרכים:
1 נתח פילה סלמון
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף מיץ לימון, סחוט
1 כפית שמן זית
2 ענפי רוזמרין
5 צפייה בגלריה
ברוסקטה עם סלמון, שמנת ותרד
ברוסקטה עם סלמון, שמנת ותרד
נתח יפה של סלמון
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור לחום בינוני של 180-200 מעלות. מניחים נייר אפייה בתבנית.
  2. מניחים את הדג במרכז התבנית, כשהעור כלפי מטה. מתבלים במלח ובפלפל שחור, מטפטפים לאורכו מיץ לימון ושמן זית, ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין.
  3. סוגרים את הדג בתוך נייר האפייה כך שהנייר יכסה את כל הדג.
  4. אופים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את הנייר, מחלצים את הדג, ומגישים.
כותרת ביניים
המצרכים (ל-4 מנות):
1 ק"ג ראשי שומר
3/4 כוס שמן זית
מלח, פלפל
4 נתחי פילה בורי גדולים (במשקל כולל של 500-600 גרם)
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית גרגירי אניס כתושים
חופן בזיליקום, קצוץ דק
5 צפייה בגלריה
דג בורי
דג בורי
דג בורי בתנור
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מסירים את העלים החיצוניים, הבסיס והקצוות העליונים של ראשי השומר ופורסים אותם לאורך. מניחים את הפרוסות בתבנית, יוצקים עליהם 1/2 כוס מהשמן ומתבלים במלח ובפלפל. אופים 30-40 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות או עד שהשומר מתרכך ומתחיל להזהיב. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ושומרים חם.
  2. מכינים את הדגים - שוטפים את נתחי הדג, מייבשים אותם ומטפטפים את מיץ הלימון על הצד ללא העור. מושחים את הנתחים מכל צידיהם בשמן שנותר וזורים את האניס והריחן על הצד ללא העור.
  3. מעבירים את התנור למצב של גריל. מניחים רשת מוגבהת על תבנית רחבה, מרופדת בנייר אלומיניום. מניחים את הדגים על הרשת עם צד העור כלפי מטה ומכניסים לתנור, קרוב ככל האפשר למקור החום. צולים 3-5 דקות, או עד שבשר הדגים מלבין. הופכים את נתחי הדג כך שהעור כלפי מעלה, וצולים 2-3 דקות נוספות, או עד שהעור מזהיב מעט.
  4. מחלקים את השומר בין צלחות ההגשה, מניחים נתח דג על פני השומר, ומגישים (אפשר להגיש עם טחינה).
כותרת ביניים
המצרכים:
4 דגי ים (300-250 גר' כל אחד) או דגים פרוסים לעובי של 3 ס"מ (או רק פילה נקי, אם יש ילדים)
400 גר' רוטב עגבניות
2 שיני שום, כתושות
מעט טימין טרי
מלח ופלפל שחור גרוסים
1 פלפל חריף טרי - לא חובה
5 צפייה בגלריה
סדר פסח של מאיר בולקה
סדר פסח של מאיר בולקה
חריימה בצ'יק צ'אק
(צילום: מאיר בולקה)
אופן ההכנה:
  1. מסדרים את הדגים בתבנית חסינת חום, יוצקים מעל את רוטב העגבניות, מוסיפים את שיני השום הכתושות ומלח ופלפל לפי הטעם (אפשר להוסיף פלפל חריף טרי, לכל מי שהמתכון לא מספיק חריף).
  2. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני.
  3. מוציאים מהתנור, מפזרים מעט עלי טימין טריים מעל ומגישים. אפשר להגיש לצד קוביות תפוחי אדמה בתנור או סלט עלים ירוקים.